Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dona mostrant la seva panxa plana

Descobreixen el mètode que utilitzen els japonesos: s'aprimen sense fer esport i dieta

Amb aquest senzill truc és possible aconseguir un ventre pla

Estem desitjant que arribin les festes per tenir vacances, passar temps amb els nostres éssers estimats i perquè no dir-ho... per gaudir d'aquests dinars i sopars tan abundants en aquesta època de l'any.

Tot i això, un cop passin aquests dies de celebracions, tocarà tornar a la rutina.  Així, moltes persones aprofiten l'any nou per iniciar nous reptes, entre els quals fer exercici. Per tant, si tu també tens aquest objectiu, no et pots perdre el truc dels japonesos: obtindràs resultats prometedors.

Perdre panxa sense dieta ni exercici és possible: Un truc desconegut, però molt efectiu

Si alguna cosa té el Japó és que és un país molt disciplinat i avançat pel que fa a nutrició. Només ens hem de fixar a la majoria de les seves escoles, on a més d'ensenyar matemàtiques o història també aprenen la procedència dels aliments.

Però per si no n'hi hagués prou, el Govern del Japó també disposa de polítiques que estan encaminades a promoure la salut dels seus habitants. Per això no escatimen, i poden arribar a destinar fins al 8,1% del PIB.

Imatge d'un nutricionista escrivint en una llibreta
El Japó és un dels països amb major educació nutricional del món | Getty Images

Tenint en compte tot això, no ens hauria d'estranyar en absolut que els casos de sobrepès i obesitat siguin mínims al país. Tot i això, moltes persones se segueixen preguntant per què els japonesos estan tan prims.

I encara que el seu estil de vida i els seus hàbits alimentaris constitueixen un pilar fonamental en tot això, l'exercici continua sent un paper clau per tenir cura de l'aspecte físic. Concretament, n'hi ha un que sembla ser força efectiu.

La clau d'aquesta dieta és la respiració

Es tracta ni més ni menys que de la 'dieta de la respiració', la qual es va popularitzar gràcies a Miki Ryôsuke. L'actor, en aquest cas, va aconseguir aprimar-s'hi fins a 13 quilos, una cosa veritablement sorprenent.

Tanmateix, el que és curiós de la seva història és precisament la finalitat amb què ho feia: Ryôsuke no tenia l'objectiu de perdre pes, sinó d'alleujar un mal d'esquena que patia. Sigui com sigui, els resultats no van deixar indiferent ningú.

Imatge d'un home amb una samarreta blava agafant-se el greix de la panxa
Amb aquesta desconeguda dieta és possible eliminar el greix de la panxa | Getty Images

Per aquesta raó, aquesta famosa dieta de 'respiració' no va trigar a traspassar l'Atlàntic i arribar al nostre país. De fet, Concepción Martínez, nutricionista i dietista, assenyala els beneficis que podem obtenir amb aquesta pràctica.

«L'any 2013 o 2014, una companya em va parlar de Miki Ryôsuke i les seves tècniques de respiració. Des d'aleshores és una rutina que tinc present, però, acostumo a recomanar-la als meus clients més grans que a la resta, com a complement sempre d'una dieta saludable», apunta Martínez.

Com dur-la a terme de manera efectiva

Si hi ha alguna cosa que cal destacar d'aquesta dieta perllongada són, sens dubte, les posicions. La primera tracta de col·locar-nos un peu per davant de l'altre, i estrènyer fortament els glutis. A més a més, és important deixar inclinat el nostre cos lleugerament enrere.

Quan fem això, començarem a inhalar durant tres segons, aixecant els braços sobre el cap. Després, exhalarem amb força durant set segons més, mentre abaixem els braços i tensem els músculs.

Imatge de diverses persones assegudes fent meditació
El control sobre els músculs és indispensable per realitzar correctament la tècnica | Getty Images

També hi ha una segona posició, i aquesta consisteix a mantenir l'esquena recta i tensant de la mateixa manera els glutis. Aquí, però, haurem de col·locar una mà davant de l'abdomen i una altra a la part baixa de l'esquena.

Quan ho fem, inhalarem durant tres segons i exhalarem durant set més. És important no canviar la posició de les mans, però haurem de mantenir en tensió tots els músculs del cos.

Hi ha diversos estudis científics que avalen l'eficàcia d'aquesta pràctica, ja que els beneficis que podem obtenir són diversos. Però, sens dubte, el més destacable és la regulació del sistema nerviós autònom.

Així que, si tens com a objectiu reduir greix corporal, t'animem a provar aquesta tècnica. La seva combinació diària, juntament amb una alimentació saludable, pot ajudar a aconseguir el canvi físic que desitges.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp