Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tren Ave Renfe a les vies passant pel mig d'un prat verd

Descomptes per viatjar en tren: Renfe explica com estalviar molts diners aquest estiu

És una iniciativa del ministeri de Transports

Viatjar és una de les passions més grans de qualsevol humà, tingui o no aquesta mica d'aventurer. Ho és perquè, en la majoria de casos, fer un viatge és sinònim de desconnexió, vacances i canvi de rutina. També hi ha viatges dedicats a la feina, però encara és agradable agafar un avió, cotxe, tren o vaixell cap a una altra destinació que permeti un canvi d'aires.

El plaer d'aventurar-se més enllà del conegut i descobrir destins fascinants és una passió compartida per molts. De vegades, però, aquest plaer té un preu. I no és precisament barat.

La solució del Govern per facilitar la despesa associada a viatjar

Les despeses associades als viatges poden variar àmpliament segons la destinació escollida, el tipus d'allotjament, la durada del viatge i les activitats planejades. Aquests costos poden incloure els vols o transports, l'allotjament, l'alimentació, les entrades per a atraccions turístiques, el transport local, les assegurances de viatge i les despeses imprevistes.

Un dels reptes econòmics més grans en viatjar són els preus del transport. Sens dubte, aquest aspecte representa el problema més gran a l'hora de viatjar i el que sol ser més car.

Una parella estirada a terra mirant un mapa
Viatjar, un dels plaers de la vida per als joves i no tan joves | PixaBay

Depenent de la temporada, la demanda i la distància de la destinació, els bitllets poden ser significativament costosos. Molt més si es tracta de viatges internacionals o fins i tot europeus, que poden requerir visats i documents addicionals, cosa que implica més costos.

Per tot això, el Govern d'Espanya ha engegat una mesura que suposa un estalvi important a l'hora de viatjar. Es tracta d'un descompte als joves entre 18 i 30 anys perquè viatgin entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Descomptes entre el 50% i el 90% segons el tipus de transport

Arriba l'estiu i una increïble notícia per als joves, ja que el ministeri de Transports facilita mitjançant descomptes la mobilitat sostenible a través de l'autobús i del transport ferroviari.

L'objectiu, segons el ministeri esmentat, és aconseguir reduir l'empremta de carboni que deixen transports com els vehicles i que estan tenint un impacte indubtable en el medi ambient.

En primer lloc, l'Executiu central va aprovar una mesura que faria desplomar el preu dels bitllets d'autobús i de trens de mitjana distància i de distància curta una autèntica barbaritat: ni més ni menys que un 90% de descompte. Per al cas de llarga distància, el descompte és del 50% als trens de Renfe.

Per exemple, qualsevol jove d'entre 18 i 30 anys que vulgui anar de Màlaga a València amb autobús ho pot fer per uns escassos 6 euros. Si, en lloc d'arribar a la ciutat mediterrània, prefereix recórrer el país i arribar fins a Barcelona, ho pot fer per uns escassos 10 euros.

Una persona asseguda esperant amb una maleta al costat
Els descomptes per viatjar en tren, també a nivell europeu | PixaBay

 

Però, és possible beneficiar-se d'aquests descomptes a nivell europeu?

Encara que sembli increïble, la resposta és sí. En aquest cas, el descompte no és tan pronunciat, ja que 'només' arriba fins al 50%. Tot i això, ja no tens excusa per recórrer Europa amb tren.

Per a aquest recorregut és molt conegut l'Interrail, un mètode de transport ferroviari que permet recórrer el continent. Pot ser adquirit i usat per residents legals a Europa i permet viatjar amb tren pels 33 països europeus (i en vaixell entre Itàlia i Grècia).

El descompte esmentat, del 50% sobre el preu oficial, s'estableix en el passi Global Flexible d'Interrail, que permet recórrer 10 dies durant dos mesos totes les destinacions del programa. A nivell espanyol, Renfe ja ha posat a la venda els bitllets.

Per comprar els bitllets i beneficiar-se d'aquest descompte, els joves s'han de registrar al formulari de la web de Mitma, per obtenir un codi personal que han de fer servir per gaudir dels bitllets rebaixats, en qualsevol tipus de transport.

A més, Renfe assegura que premiarà els membres del seu programa Más Renfe amb un viatge gratis si se'n fan dos més. Així, doncs, ja no hi ha excuses per estalviar i aconseguir viatjar al´estiu.