Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home amb ulleres condueix un cotxe, i al cercle, un carnet de conduir

El desconegut truc de la DGT per saber si veus bé mentre condueixes

Mitjançant una prova d'agudesa visual, els agents de Trànsit poden determinar si un conductor pateix algun problema

La DGT i la Guàrdia Civil tenen una missió clara: garantir la seguretat a les carreteres. Per això, han desenvolupat diverses estratègies i trucs que els permeten avaluar si els conductors estan en condicions òptimes per manejar un vehicle.

Un dels aspectes més importants és la vista, ja que una visió deficient pot ser la causa de molts accidents. Aquí, t'expliquem el truc que utilitza la DGT per saber si veus bé mentre condueixes.

El truc de la DGT per conèixer si un conductor té problemes de vista

Durant els controls de trànsit, els agents poden demanar als conductors que llegeixin una matrícula d'un cotxe que estigui a una distància determinada. Generalment aquesta distància és d'uns 20 metres. Si el conductor no pot llegir correctament la matrícula, és un senyal que podria tenir problemes de visió.

Persona gran conduint un cotxe
Moltes persones necessiten ulleres per conduir | Cedida

Aquest mètode és ràpid i no requereix equips sofisticats. A més, permet als agents de trànsit fer una avaluació preliminar de la vista del conductor al mateix lloc del control. Si el conductor no passa aquesta prova, els agents poden recomanar-vos que visiteu un especialista per a una revisió més detallada.

La raó de pes per la qual és important veure bé en conduir

La vista és un dels sentits més importants en conduir. Una bona visió permet al conductor detectar senyals de trànsit, vianants, altres vehicles i qualsevol obstacle a la carretera.

Segons la DGT, aproximadament el 90% de la informació que rebem mentre conduïm prové de la vista. Per tant, qualsevol problema visual pot augmentar significativament el risc de patir un accident.

Estadístiques sobre els problemes de vista dels conductors

La DGT estima que al voltant del 30% dels conductors a Espanya tenen algun tipus de problema de visió. Aquests podrien afectar la seva capacitat per conduir de manera segura. Això inclou des de miopia i astigmatisme fins a problemes més greus com cataractes o glaucoma.

Tot i això, molts conductors no són conscients dels seus problemes de visió o no prenen les mesures necessàries per corregir-los. Entre els consells per mantenir una bona visió al volant hi ha els següents.

  • Revisions periòdiques: És fonamental fer revisions periòdiques amb un oftalmòleg. La DGT recomana fer-ne una revisió almenys una vegada a l'any.
  • Ús d'ulleres o lents de contacte: Si teniu algun problema de visió, assegureu-vos d'utilitzar les ulleres o lents de contacte adequades mentre conduïu.
  • Evitar enlluernaments: Utilitza ulleres de sol per evitar l'enlluernament i millorar la visibilitat durant el dia.
  • Descansos regulars: Si fas un viatge llarg, fes descansos regulars per evitar la fatiga visual.