Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home amb vestit fosc i expressió preocupada mirant el telèfon davant una botiga de Pronovias.

Els problemes seriosos de Pronovias després de l'acomiadament de desenes d'empleats

L'empresa Pronovias ha de fer front a un pla d'estabilització després d'unes pèrdues milionàries

La reconeguda empresa de moda nupcial Pronovias està enfrontant una situació crítica després d'anunciar un ERO que afecta 64 dels seus treballadors al centre del Prat de Llobregat. Un moviment ha generat una gran controvèrsia en les darreres hores i preocupació entre els treballadors afectats.  

Pronovias anuncia un ERO a 64 treballadors 

Pronovias, una empresa líder al sector de moda nupcial, s'ha vist obligada a prendre mesures dràstiques a causa de la difícil situació econòmica que travessa.  

Botiga de vestits de Novia amb el rètol PRONOVIAS a l'entrada i diversos vestits exhibits a l'interior.
Pronovias ha anunciat un ERO a 64 treballadors de l'empresa | Europa Press

El 2023, l'empresa va registrar pèrdues significatives i va pujar a 98 milions d'euros. Davant aquest panorama, Pronovias ha decidit implementar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que inicialment afectaria 85 empleats, però després d'intenses negociacions amb els sindicats, s'ha aconseguit reduir la xifra a 64. 

El procés de negociació ha estat ardu i complex. Els sindicats, principalment CCOO, han jugat un paper crucial a les converses amb l'empresa. Finalment, s'ha aconseguit un preacord que inclou un paquet d'indemnitzacions força detallat. 

Aquestes indemnitzacions varien des dels 4.000 fins als 100.000 euros, segons l'antiguitat i el salari dels empleats. A més a més, s'ha establert un pagament lineal de 4.000 euros per a aquells empleats que guanyin 30.000 euros anuals o menys.

Un home treballa davant de l'ordinador i apunta en un paper, i al cercle, bitllets de 50 euros
L'ERO inicial de Pronovias implicaba a 85 treballadors | Getty Images Signature, andres barrionuevo lopez

Les reaccions dels treballadors

Els treballadors de Pronovias han expressat el seu descontentament i preocupació davant la notícia de l'ERO. Tot i la reducció del nombre d'acomiadaments, la incertesa sobre el futur de l'empresa i l'estabilitat laboral persisteixen. 

I és que el preacord aconseguit encara ha de ser ratificat pels treballadors en una assemblea. Si s'aprova, Pronovias haurà d'implementar un pla d'estabilització per superar la crisi financera i assegurar la viabilitat de l'empresa a llarg termini. 

La direcció de Pronovias, encapçalada per Marc Calabia i pel fons Bain Capital, està enfocada a minimitzar l'impacte de l'ERO i cercar solucions que permetin a l'empresa consolidar-se novament al mercat. 

Muntatge amb persona teletreballant i una altra portant una maleta de treball
La situació actual de Pronovias posa de manifest els desafiaments que moltes empreses han de fer front en temps de dificultats | Getty Images, Canva Pro

Tot i això, la notícia de l'ERO i els acomiadaments ha tingut un impacte significatiu en la imatge pública de Pronovias. L'empresa, coneguda pel seu prestigi a la moda nupcial, ara enfronta el repte de gestionar aquesta crisi tant internament com externa.