Dos agents de la Guàrdia Civil controlant el trànsit

Si desconeixes el significat d'aquest senyal, t'emportaràs una bona multa de la DGT

El significat d'aquest senyal és un dels més confusos

Passar per l'autoescola és obligatori per treure's el carnet de conduir. Sobretot si vols començar amb els conceptes ben apresos. Amb el pas del temps, però, hi ha coses que es poden arribar a oblidar.

Un dels temes que més polèmica aixeca és el dels senyals de trànsit. Amb el pas dels anys, algunes van canviant, se n'incorporen de noves i n'hi ha algunes que, per no haver-les vist de normal a la vida diària, no es reconeixen.

Això és justament el que passa amb un dels senyals més confosos de la DGT. Amb l'objectiu de refrescar una mica la memòria dels conductors, l'organisme oficial ha pujat un tuit on en deixa clar el significat. I ho has de saber si vols evitar la multa.

Els senyals de trànsit continuen causant confusió

Un dels errors més comuns que cometen els conductors és el de no reconèixer certs senyals de trànsit. Algunes poden resultar confuses i el seu significat no s'acaba de quedar gravat en moltes persones.

Multa
No fer cas a un senyal pot comportar multes per als conductors | GETTY IMAGES

Cometre alguna errada amb aquest tipus d'elements pot arribar a causar accidents greus. D'acord amb el Reglament General de Circulació, l'objectiu dels senyals és advertir d'algun perill potencial o informar els usuaris de la via sobre certs aspectes.

La DGT comprova si et saps aquest senyal desconegut per molts

En aquest sentit, la Direcció General de Trànsit, més coneguda com a DGT per les sigles, ha utilitzat les xarxes socials per arribar als seus usuaris. En concret, han publicat un tuit a Twitter on revelen el significat d'un dels senyals més confosos. Aquesta publicació es basa en una enquesta, adreçada a tots els conductors, per mostrar la importància d'un senyal que no tothom coneix.

El "joc" de la DGT a través de Twitter

Dins la publicació, la DGT ofereix tres opcions sobre el significat d'aquest senyal de trànsit. El primer és si és un atzucac i cal retrocedir. El segon és si està prohibit passar sense aturar-se. I, el tercer, si s'hi aproxima una elevació del terreny.

Aquestes tres opcions són les que proposa l'organisme i cal descobrir quin és el significat del senyal. És un senyal envoltat per un cercle vermell, amb el fons en blanc, que indica prohibició. En aquest cas, la resposta correcta és la segona.

La DGT, en concret, parla del senyal R-200. El seu significat és «prohibit passar sense aturar-se». És similar a l'STOP, encara que hi ha alguns matisos que la diferencien d'aquesta.

Això és el que significa aquest senyal de trànsit

En cas que els conductors vegin el senyal sol, és probable que no entenguin el seu significat. Això passa perquè, de manera general, a les carreteres no apareix així.

Peatge d'autopista
El senyal R-200 se sol situar abans d'un peatge | LND

Perquè el missatge sigui més clar, el senyal sol aparèixer acompanyat per les paraules “PEATGE” o “TOLL” sobre la línia negra horitzontal. Quan es veu aquesta inscripció, no hi ha dubte que és obligatori aturar-se.

És un senyal molt habitual en peatges, duanes o controls policials. És a dir, en les situacions en què aturar-se és de caràcter obligatori. Si no, es pot posar en risc la seguretat pròpia, així com la de la resta dels usuaris.

Si no la respectes, hi haurà sanció

Per tot això, no respectar-la comporta sancions que també cal tenir en compte. En primer lloc, cal destacar que desconèixer un senyal de trànsit, així com les normes de circulació, no és excusa per complir-lo.

D'acord amb la Llei de Trànsit, és il·legal no aturar-se i abonar la taxa corresponent, si n'hi ha. Saltar-se un peatge implica cometre una infracció lleu. És a dir, una sanció de fins a 100 euros.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!