Desenes dels efectius d'emergències vacunats a Catalunya pateixen símptomes adversos

Els efectes secundaris són lleus i duren entre 24 i 48 hores, però de moment no hi ha dades sobre el nombre de baixes que s'han pogut produir

Pla mitjà on es veu una persona a punt d'administrar la vacuna de la covid-19 a un agent dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Seu d'Urgell.
Desenes dels efectius d'emergències vacunats a Catalunya pateixen símptomes adversos | LleidaDiari.cat

Aquest dimecres, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va començar a vacunar contra la Covid-19 els cossos de seguretat i emergències catalans, i ho va fer amb la vacuna d'AstraZeneca. 

Una vacuna que ha generat polèmica a Espanya després que el ministeri de Sanitat decidís que els majors de 55 anys no s'immunitzin amb aquest vaccí, si bé aquest dimecres, 10 de febrer, l'OMS va recomanar la vacuna d'AstraZeneca tant per a majors de 65 anys com per a la variant sud-africana de la Covid-19.

«Desenes» d'efectius vacunats han patit símptomes adversos

Sembla, però, que aquestes no són les úniques polèmiques que deixa la vacuna. I és que avui mateix Anna Punsí, periodista de 'SER Catalunya', ha revelat que aquest vaccí ha provocat efectes adversos en «desenes» de Mossos d'Esquadra, Policies Locals i Bombers de la Generalitat.

A falta d'una confirmació oficial per part del Govern català, el tuit que recull aquesta informació també deixa patent que els símptomes serien lleus i que durarien només entre 24 i 48 hores. Entre aquests efectes, trobaríem tenir febra i mal de cap, i patir «nàusees, vòmits i tremolors».

Amb tot, fins al moment no hi ha informació sobre les possibles baixes que han pogut causar aquests efectes secundaris per part de la Generalitat.

Una afirmació confirmada per sindicats i associacions policials

L'afirmació, però, ha estat confirmada pel sindicat SPL-CME de la Policia Municipal de Terrassa, que ha detallat que alguns casos han patit símptomes com febre i vòmits, però també «molts casos amb dolors musculars». En aquest sentit, han comparat els efectes secundaris amb símptomes molt semblants a una grip comuna.

Per la seva part, l'associació de Guàrdies, agents i vigilants municipals de Catalunya —que també han començat a rebre el vaccí d'AstraZeneca aquesta mateixa setmana— s'ha fet ressò de la notícia, compartint un altre tuit que recull que els membres vacunats han patit efectes i símptomes similars als altres cossos de seguretat i emergències de Catalunya que han rebut la dosi corresponent d'aquesta vacuna.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari