LG Electronics crea una mascareta equipada amb un sistema de filtració i purifcació de l'aire

Desenvolupen la mascareta definitiva: Purifica l'aire i ajuda a respirar

Es presentarà oficialment la propera setmana a la Fira Internacional de Berlín

La mascareta s'ha convertit en un element indispensable en el dia a dia per la societat des que es va imposar l'ús obligatori d'aquesta eina preventiva contra el coronavirus. Malgrat això, no totes les persones es troben còmodes amb ella. Hi ha qui assegura que pateix angoixa o ofegament quan la porta. Els experts asseguren que respirar durant molt temps aire exhalat pot produir hipòxia. És a dir, una manca d'aire a la sang que es pot traduir en marejos.

Davant d'aquesta situació, la companyia de Corea del Sud LG Electronics s'ha submergit en la creació d'una mascareta electrònica reutilitzable que promet netejar l'aire que es queda concentrat a la mascareta per facilitar la respiració de l'usuari. En paraules de la companyia, la nova mascareta «resol el dilema de les mascaretes fetes a casa d'una qualitat inconsistent i de l'escassetat de les mascaretes d'utilitzar i tirar».

 

Una mascareta intel·ligent

La mascareta creada per LG Electronics compta amb ventiladors dobles de tres velocitats que aporten aire nou i net als usuaris. Es tracta d'un sistema de purificació d'aire portàtil, que la companyia ha anomenat com 'PuriCare Wearable'. Les mascaretes convencionals són una barrera contra la Covid-19, però també un obstacle per una respiració òptima. 

La mascareta de l'empresa multinacional coreana està dotada de l'última tecnologia i es pot utilitzar fins a 8 hores gràcies a la seva bateria incorporada de 820 mAh. D'aquesta manera, la bateria es pot carregar quan s'esgoti i tornar-la a utilitzar gaudint de tots els avantatges.

D'altra banda, compta amb un sensor respiratori que detecta el cicle i el volum de la respiració de la persona per adaptar la velocitat dels ventiladors. Així, es facilita la inhalació i l'exhalació de l'usuari. A majors, aquest sistema treballa amb dos filtres HEPA H13 encarregats de purificar l'aire.

La mascareta PuriCare s'elabora amb un disseny ergonòmic centrat en l'anàlisi de la forma facial. Per tant, s'ajusta eficaçment al rostre de l'usuari. L'avantatge que presenta aquest sistema és que disminueix el risc de fugues d'aire per la zona del nas i la barbeta. Per un altre costat, la mascareta s'entrega amb un estoig amb llums ultraviolats que esterilitza la mascareta i els seus accessoris. A través d'una aplicació mòbil, l'estoig informarà l'usuari quan haurà de canviar els filtres.

 

Com es pot aconseguir?

La mascareta PuriCare de LG Electronics serà presentada al mercat de manera oficial en la pròxima fira internacional de Berlín, IFA. L'esdeveniment tindrà lloc del 4 al 9 de setembre d'aquest any 2020. Fins ara, només es tenia previst comercialitzar a Àsia, però en breus arribarà a Espanya. Actualment encara no es coneix el preu oficial de mercat de la mascareta.