Imatge d'una sortida de sol a Gavà, al Baix Llobregat

L'estiu no vol acabar de tornar i reapareixen els núvols: El temps a Catalunya el dimarts 1 de setembre

Les TºC d'aquest dimarts seran les més fresques dels dies posteriors

Les temperatures han baixat a gran part del territori aquest tram final de mes d'agost i seguiran així aquest primer dia de setembre, dia en què la majoria de màximes se situaran entre els 24ºC i els 28ºC. Caldrà aprofitar la ‘fresca’ d’aquestes properes hores, ja que a partir de dijous els termòmetres tornaran a pujar amb ganes i tindrem un ambient altre cop més d'estiu  que s'allargarà fins al pròxim cap de setmana, però sense grans calorades. Tot plegat amb restes de ruixats de tarda al Pirineu i al nord-est.

Les TºC més fresques de la setmana

Pel que fa a les temperatures, tindrem els valors més ‘frescos’ de tota la setmana, amb la majoria de màximes entre els 24ºC i 28ºC. Un ambient confortable tenint en compte que serem tot just a principis de setembre. De nit també es notarà fresca en conjunt a l'interior i a la costa es mantindran els valors no tropicals per sota dels 20ºC. La xafogor seguirà molt suportable a la costa.

Mapa de símbols a Catalunya per aquest pròxim dimarts 1 de setembre del 2020
Els núvols alts es faran més espessos a mesura que avanci el dia | Catalunya Diari

Cel més ennuvolat

Aquest dimarts, la 'fresca'  vindrà causada per un cel més núvol  des de primeres hores amb un cel que estarà enteranyinat durant bona part de la jornada a gran part de Catalunya. A la tarda, fins i tot, és probable que descarreguin alguns ruixats  al Pirineu, mentre que cel mig ennuvolat  es mantindrà a la resta del territori.

Més ambient d'estiu a finals de setmana

A partir del dijous i en dies posteriors, la calor anirà clarament a més, amb temperatures que tornaran a recuperar-se i seran estiuenques. Tot i que la calor i la xafogor seran més notories, no s’espera arribar als valors extrems de calor  de les últimes setmanes del mes d'agost.