Imatge a contrallum de diverses persones de festa

Catorze festes il·legals han estat denunciades aquest cap de setmana a Catalunya

Algunes tenien lloc en habitacions d'hotels de luxe

La bústia de festes il·legals que va posar en marxa la patronal de l'oci nocturn Fecasarm ha rebut 14 denúncies en 48 hores, segons ha informat Spain Nightlife, entitat a la qual està adherida. El correu es va posar en marxa divendres i ha registrat denúncies relatives a diferents tipus de festes, algunes en locals amb llicència i també en habitacions d'hotels de luxe, amb imatges incloses. 

En una d'elles es pot veure unes 15 persones en una habitació ballant sense mascareta i sense mantenir les distàncies. En aquesta festa hi havia 'influencers', que penjaven vídeos a les xarxes socials amb la seva ubicació. Dues de les dues festes més multitudinàries es van comunicar al Govern. En una d'elles es venien taules VIP per 5.000 euros. 

Desallotgen una festa il·legal amb més d'un centenar de persones a Viladecans

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Viladecans van desallotjar aquesta matinada de diumenge una festa il·legal on hi havia més d'un centenar de persones que anaven sense mascareta i que no mantenien les distàncies de seguretat. Segons ha pogut saber l'ACN, els cossos policials van actuar després que s'informés que hi havia una concentració d'entre 100 i 120 vehicles a l'aparcament de la reserva Remolar-Filipines.

La policia catalana va informar que la festa es va convocar a través de les xarxes socials i que els agents van denunciar 95 persones, que s'havien agrupat a la zona per beure alcohol a l'aire lliure, per incompliment de les mesures sanitàries contra el coronavirus. L'actuació policial, que es va efectuar passada la mitjanit, va implicar sis agents de la Policia Local de Viladecans, cinc agents dels Mossos de la ciutat, dues patrulles més d'altres comissaries, així com una furgoneta dels ARRO.

Aquesta festa de Viladecans no ha estat l'única que ha estat desallotjada durant aquest cap de setmana. La matinada de divendres a dissabte, els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona van denunciar 160 persones que feien una festa en una nau industrial de la Zona Franca.

Els Mossos denuncien els organitzadors de la cercavila de la Festa Major de Vilafranca

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els organitzadors de la cercavila que aquest dissabte ha reunit centenars de persones al centre de Vilafranca del Penedès. La policia remarca que els participants a aquest acte aliè a la programació oficial han incomplert les mesures de prevenció de la covid-19, ja que no s'ha mantingut la distància de seguretat.

L'Ajuntament de Vilafranca, responsable dels actes oficials de la Festa Major, ha assegurat reiteradament durant les últimes hores que les actuacions dels balls populars que han provocat les aglomeracions han estat un acte espontani i sense cap autorització municipal. El consistori ha lamentat la situació viscuda a la vila i ho ha definit com una «irresponsabilitat».

El passat dissabte, el president de la GeneralitatQuim Torra, va reaccionar al descontrol que es va viure a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) durant la suposadament cancel·lada festa major. Torra va demanar a la ciutadania «no oblidar les mesures de seguretat» com la distància i la mascareta durant les festes majors. En una piulada, el president va dir que sap «la il·lusió» que fan les festes populars, però que «a tota hora i a qualsevol lloc» cal protegir-se. «Si us plau, ens juguem l'any aquests dies», va dir.