El desmai d'una infermera en directe després de posar-se la vacuna de Pfizer

La sanitària ha volgut aclarir que és propensa a reaccionar així davant de qualsevol injecció

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
La sanitària ha volgut aclarir que és propensa a reaccionar així davant de qualsevol injecció | Hospital de Bellvitge

Les imatges d'una infermera desmaiant-se en directe davant les càmeres de televisió estan recorrent el món. I és que es tracta d'una professional sanitària que acabava de posar-se la vacuna contra el coronavirus elaborada per Pfizer i BioNTech. Després de rebre la primera dosi, la responsable d'infermeria del CHI Memorial Hospital de Chattanooga, a Tennessee (Estats Units), es desploma.

Tiffany Dover estava atenent els mitjans i, entre pregunta i pregunta, informava als presents que no es trobava bé, portant la seva mà al front amb cara de, efectivament, no estar del tot bé: «Ho sento, em sento molt marejada». La sanitària s'aparta del micròfon i, uns segons després, es desploma. Per sort, dos companys de l'hospital que estaven molt a prop van immediatament a socórrer-la.

Va ser justament dijous passat quan Dover es va administrar la vacuna. Va ser una de les primeres professionals sanitàries de centre hospitalària on treballa a posar-se la primera dosi, assegura 'Daily Mail', i per això els mitjans la van entrevistar, amb la intenció de conèixer la seva experiència, saber com s'havia sentit, i conèixer què opinava respecte de la vacuna, l'assumpte que està generant més debat a tot el món aquestes darreres setmanes. La inesperada reacció de Dover ha impactat a molts, tot i que el desmai no té res a veure amb la vacuna contra la Covid.

Les imatges de la infermera de 30 anys i mare de dos fills desmaiant-se van córrer com la pólvora i preocupen molts. La por a una vacuna elaborada amb tanta rapidesa és una realitat en el món sencer i, encara que les autoritats demanen confiança als ciutadans i insisteixen que és totalment segura, no són pocs els ciutadans que dubten sobre això i temen possibles efectes secundaris del fàrmac.

Aquestes imatges ajuden a augmentar aquesta por davant la vacuna, tot i que el desmai de la infermera no té res a veure amb la composició específica de la vacuna de Pzifer, asseguren els metges de l'hospital.

Falsa alarma: No és cosa de la vacuna

Un cop dempeus de nou i recuperada, la infermera decidia deixar clar que el seu desmai no té res a veure amb la vacuna contra el coronavirus. Dover explicava que això no és nou per a ella, ja que està acostumada a desmaiar quan sent dolor: «Em va agafar de sobte. Ara em sento bé! Per a mi és una cosa habitual». I en la mateixa línia, els metges asseguren que, efectivament, no es tracta d'una conseqüència dels components de la vacuna en si.

Que els presents es van endur un bon ensurt és una realitat, però els metges insisteixen a recordar que la vacuna no és la causa del desmai de la infermera protagonista de les imatges: «És una reacció que pot tenir lloc amb freqüència amb qualsevol vacuna o injecció», afirma Jesse Tucker, director del departament de cures crítiques de centre hospitalari.

Estem parlant d'una reacció molt comuna que es coneix com a síncope vasovagal. Es produeix quan el cos d'una persona reacciona de manera desproporcionada a factors com veure molta sang o sentir angoixa per alguna cosa, el que provoca un desmai.

La reacció de la infermera a la vacuna, per tant, no és conseqüència d'aquesta, sinó d'un factor personal que la porta a desmaiar-se en situacions com la de posar-se una injecció, sigui la que sigui. I és una reacció que comparteixen molts ciutadans, de manera que segurament Dover no és ni la primera ni l'última persona que es desmaiarà després de rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Això, recorden els professionals sanitaris, no vol dir que la vacuna contra la Covid -19 provoqui cap desmai, tranquil·litzant així a tots aquells que s'han alarmat de nou en veure caure desplomada a la jove.


Comentaris

envia el comentari