Destrossen la comissaria dels Mossos en la manifestació de suport a Pablo Hasel a Vic

Destrossen una comissaria dels Mossos en una manifestació de suport a Pablo Hasel

S'ha registrat incidents en les convocatòries de suport al raper convocades a Barcelona, Vic, Girona o Lleida

Nit calenta pels Mossos d'Esquadra. La detenció avui al matí, dia 16 de febrer, de Pablo Hasel ha provocat una onada de protestes arreu del país. A banda de celebrar-se desenes de concentracions a tot l'estat, també s'han registrat incidents en algunes convocatòries, com les de Barcelona, Lleida o Girona. Ara bé, una de les imatges més impactants ha estat la que hem vist a Vic.

A la capital d'Osona s'havia convocat una concentració a la plaça Major de la ciutat. Des d'aquest punt, els manifestants s'han iniciat una marxa cap als jutjats i, posteriorment, cap a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Allí és on s'han registrat els incidents més greus, ja que els agents de la policia catalana s'han vist sorpresos per la multitud de manifestants, que no ha dubtat a l'hora de llançar objectes contra l'edifici. La comissaria en qüestió, tal com es pot veure a les imatges, ha quedat destrossada amb els vidres principals totalment rebentats.

Disturbis arreu de Catalunya

Com ja va pronosticar el mateix Pablo Hasel, la seva detenció ha provocat una onada de protestes arreu del país. El problemàtic arrest del raper lleidatà ha fet que es convoquessin concentracions i manifestacions a diverses poblacions catalanes. La majoria d'elles han acabat amb incidents entre manifestants i policia.

A Barcelonaels Mossos han disparat bales de foam contra alguns manifestants que participaven en l'acte per reivindicar la llibertat de Pablo Hasél i que els han llançat objectes, entre els quals pedres, i han cremat contenidors. 

A Girona, la tensió ha acabat esclatant quan la manifestació s'ha desplaçat davant la Subdelegació de l'Estat. En aquell espai han començat els enfrontaments entre manifestants i policia catalana. Les protestes han provocat la crema de contenidors i llançaments de pedres i petards contra l'ARRO i la Brimo, que custodiaven l'edifici. També s'han mogut tanques i han acabat tirant pedres, vidres i escombraries als agents. Els Mossos, per la seva banda, han disparat salves i bales de foam. La policia catalana, a més, ha demanat, des del seu compte oficial de Twitter, que la ciutadania no s'apropi a la zona per seguretat.