Disturbis a la manifestació de suport a Pablo Hasel a Girona

Disturbis i trets de foam durant la manifestació de suport a Pablo Hasel a Girona

La concentració de suport al raper ha congregat més de 5.000 persones

Aquest dimarts s'han celebrat concentracions de suport al raper Pablo Hasel arreu del país. Una d'aquestes convocatòries ha tingut lloc a Girona, en un acte que ha congregat unes 5.000 persones a la plaça 1 d'Octubre. La manifestació s'ha desplaçat a la Delegació del Govern espanyol a la ciutat, on s'ha llegit un manifest per denunciar la situació del cantant lleidatà. L'ambient s'ha començat a escalfar quan la marxa ha arribat a l'edifici dels jutjats. Allí, alguns han llançat objectes i un petard contra les furgons dels antiavalots.

La tensió, però, ha acabat esclatant quan la manifestació s'ha desplaçat davant la Subdelegació de l'Estat. En aquell espai han començat els enfrontaments entre manifestants i policia catalana. Les protestes han provocat la crema de contenidors i llançaments de pedres i petards contra l'ARRO i la Brimo, que custodiaven l'edifici- També s'han mogut tanques i han acabat tirant pedres, vidres i escombraries als agents. Els Mossos, per la seva banda, han disparat salves i bales de foam. La policia catalana, a més, ha demanat, des del seu compte oficial de Twitter, que la ciutadania no s'apropi a la zona per seguretat.

Incidents també a Barcelona

Com dèiem, la detenció del cantant de rap Pablo Hasel i la seva imminent entrada a presó ha provocat manifestacions i protestes a tota Espanya. I algunes d'elles, han acabat com les de Girona. A Barcelona, els Mossos han disparat bales de foam contra alguns manifestants que participaven en l'acte per reivindicar la llibertat del raper i que els han llançat objectes, entre els quals pedres, i han cremat contenidors.

Els fets han tingut lloc al carrer de Bosch, on els manifestants han arribat després de sortir de plaça Lesseps, i que fins a aquest moment havia tingut un caire festiu. La concentració es movia enmig de càntics i reivindicacions a favor de l'artista amb una pancarta al capdavant amb la inscripció 'Llibertat Pablo Hasel'. Quan han arribat al carrer Bosch, però, una desena d'agents impedia l'accés i alguns concentrats els han llançat objectes, entre els quals pedres. Els Mossos han respost amb les bales de foam.

Detenció de Hasel

Els Mossos d'Esquadrahan detingut Pablo Hasel aquest matí. El raper s'havia tancat amb desenes de manifestants a la Universitat de Lleida per evitar la seva detenció i protestar contra l'ordre d'empresonament emesa per l'Audiència Nacional. La detenció s'ha produït al voltant de les 8.25 hores del matí, en una resistència pacífica per part dels manifestats i del mateix Hasel que ha abandonat el rectorat a crits de «no ens doblegaran».