Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un grup de nens d'esquena durant una activitat

Urgent: Detectat un brot amb diversos nens afectats en casals de Catalunya

Els afectats pel brot han estat els nens de dos casals d'estiu de Terrassa

Nova alerta a Terrassa després de detectar-se un brot de gastroenteritis aguda que afecta els infants de dos casals d'estiu. 

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut ha obert una investigació després de registrat un brot de gastroenteritis en dos casals d'estiu a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental). Els menors participen aquest estiu en un casal municipal i en un altre de titularitat privada.

Home agafant-se la panxa
El Departament de Salut ha obert una investigació | Getty Images

Segons han detallat fonts de Salut, cap dels afectats ha presentat simptomatologia greu, concretament dolor abdominal i diarrea sobretot, i algun cas s'han registrat vòmits o febrícula. Les mateixes fonts detallen que molts dels afectats no han precisat assistència sanitària. La investigació del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès se centra en els vessants tant epidemiològic com alimentari.

Un altre brot que preocupa a Catalunya

Una altra dada que preocupa a Catalunya és la de la Covid-19, ja que l'aparició d'un nou brot s'ha traduït en un augment dels contagis. 

Salut ha declarat 191 ingressats més per Covid-19 i el global se situa en 1.517. El nombre de crítics a l'UCI puja a 40, cinc més que els informats divendres passat, quan es va fer públic l'últim balanç. 

A més, respecte a la xifra de morts, durant els últims dies s'han notificat un total de 59 noves defuncions, arribant a un total de 27.636 des de l'inici de la pandèmia

Salut ha declarat 191 ingressats més per covid-19 i el global se situa en 1.517. El nombre de crítics a l'UCI puja a 40, cinc més que els informats divendres passat, quan es va fer públic l'últim balanç.  

Tanmateix, els experts consideren que aquest gran augmentat de casos en les poblacions amb més franja d'edat pot ser causat per una infradetecció entre els més joves, ja que, amb les mesures actuals, moltes persones podrien tenir el virus però no saber-ho.