Detecten un brot de covid-19 a llars residencials de la Fundació MAP del Ripollès

Aquest dilluns es va fer un cribratge i el resultat van ser 26 positius d'un total de 84 PCR

Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori de l'ICS Girona, el 2 d'octubre de 2020
Detecten un brot de covid-19 a llars residencials de la Fundació MAP del Ripollès | ACN

El Departament de Salut ha informat d'un brot a llars residencials de la Fundació MAP del Ripollès que atén persones amb discapacitat. El cap de setmana passat un treballador de teràpia ocupacional va donar positiu i es van iniciar les proves per detectar possibles casos. Aquest dilluns es va fer un cribratge i el resultat van ser 26 positius d'un total de 84 PCR.

Dels positius, 17 són residents i 9 treballadors

D'aquests, 17 són residents i els 9 restants, treballadors. Tots ells tenen clínica lleu o son asimptomàtics i que s'han pres les mesures per contenir el brot. En una primera fase, es van detectar dos positius més entre els treballadors (a banda del primer cas) i tres residents, els quals van ser traslladats a la unitat residencial temporal La Floresta de Girona.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la Fundació.

La Fundació MAP gestiona nou pisos amb funcions de llars residències al Ripollès

La Fundació MAP gestiona al Ripollès un total de nou pisos amb funcions de llars residències, amb 43 usuaris, a més d’una residència que no ha resultat afectada. També gestiona altres serveis -que tampoc han tingut afectació-, donant atenció a unes 600 persones a través dels suports a la infància, els suports terapèutics, d’oci i comunitaris, el suport al treball i el suport residencial (amb les llars residència, una residència i un suport a la pròpia llar).

En el conjunt dels serveis compta amb una plantilla de 319 persones treballadores, 160 de les quals amb certificat de discapacitat.


Comentaris

envia el comentari