Un home controlant la temperatura d'un altre per detectar possibles casos d'Ebola al Congo el 31 de juliol del 2019

El Congo detecta un nou brot d'Ebola al país

Les autoritats sanitàries han confirmat l'aparició d'una nova epidèmia a Mbandaka

El ministre de Salut de la República Democràtica  del Congo (RDC), Eteni Logondo, ha anunciat aquest dilluns 1 de juny un nou  brot  d'Ebola al nord-oest del país. Es tracta d'un brot diferent del que va començar l'agost del 2018 a l'est del país i que avui dia encara no s'ha donat per finalitzat.

Segons ha explicat el ministre en roda de premsa, s'han registrat casos sospitosos a la ciutat de Mbandaka, capital de l'Equador i una zona ja afectada el 2018 per la malaltia. Les mostres ja han estat enviades a l'Institut Nacional d'Investigació Biomèdica (INRB), on el resultat ha estat positiu. El ministre també ha confirmat que fins ara han mort quatre persones, totes elles en el mateix districte.

«Puc confirmar que tenim una nova epidèmia d'Ebola a Mbandaka» ha assenyalat Logondo, segons informa el portal '7sur7'. El ministre ha avançat que té previst desplaçar-se fins a la ciutat «per oferir suport tècnic a l'equip de resposta».

Continua actiu el brot a Kivu Nord

Tot just dos dies abans que es declarés la fi de l'epidèmia el passat mes d'abril, es va registrar un nou cas motiu pel qual RDC  encara manté actiu el brot a Kivu Nord. No obstant això, l'últim pacient ja s'ha recuperat i d'aquesta manera s'ha iniciat el compte enrere de 42 dies per posar punt final al brot.