El Govern demanarà finalment que Barcelona i Lleida passin a fase 2

Salut també vol que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran passin a fase 3

La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020
Sanitat vol demanar que Barcelona i Lleida avancin finalment a fase 2 | cedida

La Generalitatproposarà que finalment Barcelona i Lleida passin a fase 2, i que les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran avancin a la fase 3. Això sí, segons explica Catalunya Ràdio, Salut es reserva el dret a cancel·lar la proposta per a Lleida si les coses no evolucionen de manera favorable, després dels recents casos detectats a la regió sanitària. 

La resta de regions sanitàries, que corresponen a Girona, la Catalunya Central, i les àrees del Penedès i el Garraf, es mantindrien a fase 2, tal com ja estava previst.

Els canvis que preveu l'informe de la Generalitat i que seran enviats aquest mateix dilluns a Madrid, es faran efectius el pròxim dilluns, 8 de juny, si Sanitat els accepta. La fase 3, a la qual accedirien les tres regions de Catalunya citades, és l'última de desescalada, prèvia ja a la famosa 'nova normalitat'.

Lleida, un cas a part

El cas de Lleida és diferent de la resta de regions sanitàries, per l'elevat risc de rebrot que s'hi confirmava i que posa en risc la seva evolució en la desescalada. El territori lleidatà finalitzava la setmana passada amb un empitjorament de la situació respecte als dies anteriors, que continua preocupant el Govern. 

Per això la proposta de Salut podria veure's modificada, si l'evolució no és com s'espera i sorgeixen rebrots. Aquest mateix dilluns, l'alcaldessa d'un poble lleidatà ha fet saltar les alarmes alertant d'una allau de visitants durant el cap de setmana: «S'estan perdent vides».

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari