Un agent rural amb el seu vehicle al darrere estudiant un abocament il·legal d'amiant

Localitzen tres abocaments il·legals de material tòxic en espais naturals del Gironès

Els Agents Rurals acusen una empresa que va ser denunciada al juliol per delictes similars

Els Agents Rurals han detectat tres nous abocaments il·legals al Gironès de l'empresa de reformes denunciada aquest juliol per abocar material d'amiant a quinze punts del Pla de l'Estany i Gironès. El material localitzat són plaques d'uralita i canalitzacions d'una obra a Palol de Revardit.

La investigació va començar el 21 de juliol quan alguns veïns van informar d'abocaments en finques rústiques i agrícoles a  Camós, Cornellà del Terri, Esponellà, Sant Julià de Ramis i Palol de Revardit. Es va obrir una investigació per trobar l'origen i autoria i es va denunciar l'empresa encarregada dels treballs per no dur el material tòxic a un centre de residus especialitzat.

Els fets es troben en mans de la Fiscalia de Medi Ambient

També es van instruir diligències penals que es van traslladar a la Fiscalia de Medi Ambient per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient. Ara s'han incorporat a la denúncia aquests tres nous abocaments de material d'uralita detectats al Gironès, un cop constatat que es tracta de la mateixa empresa i obra.Les comprovacions s'han fet durant aquest mes. Segons la investigació, tot apunta que l'infractor podria haver mogut el material a llocs més allunyats en veure's descobert. En total, s'atribueixen a l'empresa divuit abocaments, una pràctica prohibida per ser perjudicial per a la salut i nociu pel medi natural.

Denunciats pels Agents Rurals per fer pesca subaquàtica en zona prohibida al Pla de l'Estany

Fa uns dies, els Agents Rurals van denunciar dues persones que estaven fent pesa subaquàtica en una zona restringida de l'Estany de Banyoles. Segons van especificar des del cos, es tractava d'un espai on està prohibida la pesca. Després d'aixecar acta als infractors, afegeixen, van comissar el material que estaven utilitzant i els peixos que havien capturat.

Cal recordar que, aquest estiu, el Consorci per a l'Espai d'Interès Natural de l'Estany de Banyoles i de Porqueres ha intensificat els controls per evitar que es realitzin activitats no permeses a l'Estany.