Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'interior d'una aula amb taules, cadires i una pissarra

Els docents amenacen de fer vaga si no hi ha una tornada a les aules «segura»

Demanen que es reconsiderin les mesures anunciades
L'interior d'una aula amb taules, cadires i una pissarra
Més de 500 professors han amenaçat de fer vaga si no es modifiquen les mesures establertes | Pixabay

L'Agrupació de docents i Personal de Suport Educatiu en Risc, formada per més de 500 docents, ha reclamat aquest dimarts en un comunicat «reconsiderar» les mesures anunciades que creuen que posarien «en risc» el personal docent i els alumnes. Amenacen amb la vaga a les classes presencials si no es duen a terme un seguit de 18 mesures que consideren «necessàries» entre les quals hi ha la realització de proves PCR periòdiques a tot el personal docent o que els contagis es considerin accidents laborals. També demanen indicacions sobre el personal i els alumnes de risc i exigeixen ser considerats com a col·lectiu exposat a nivell de risc 2. Exigeixen una baixada de ràtios i que sigui obligatori per a tothom portar mascareta a les aules.

També reclamen evitar desplaçaments innecessaris amb l'aposta per la jornada continuada, fer el servei de menjador separant els alumnes per grup estable i incrementar el personal i material de neteja. Consideren que s'ha d'avaluar el personal en risc que ha de fer les pràctiques a partir del que van fer el curs passat, i aturar i ajornar les oposicions del 4 de setembre.

Afegeixen que cal implementar mesures de distància al transport escolar, considerar persones de risc els professors majors de 55 anys i que no hagin de fer classe i que tots els alumnes puguin fer classe semipresencial. Finalment reclamen incrementar la plantilla docent, el que argumenten que facilitarà una millor gestió de les ràtios a l'aula.

S'afegeixen a les reivindicacions del personal docent i no docent dels centres educatius i les famílies (AFEES) i conclouen que si no es compleixen les mesures que demanden faran una crida a la «vaga educativa de docents i personal de suport educatiu».

Cribratges i ràtios de menys de 20 alumnes

La tornada a l'escola es produirà el pròxim mes de setembre i aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciava que les mesures que es prendran seran fer 500.000 tests a les escoles i instituts catalans entre el 15 de setembre i el 15 de novembre. També va assenyalar que en les classes d'infantil i primària el nombre d'alumnes per aula serà d'un màxim de 20.