Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
En Sisu i en Robert a Przemysl davant de l'autocaravana

Sisu, el català buscat pels Mossos que era a Ucraïna, rep la pitjor notícia

Els Mossos detenen a Sisu, un dels investigats en la macrocausa del Tsunami

Sisu Corbera, l'home que es va endinsar en un viatge amb autocaravana per tal d'auxiliar a refugiats ucraïnesos, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra a l'Escala (Alt Empordà). 


Corbera, viatjava cap a la frontera d'Ucraïna i Polònia per tal d'ajudar a refugiats que intenten escapar de la guerra, duent-los material humanitari i, en alguns casos, portant-los a Catalunya.


La policia el buscava per arrestar-lo i portar-lo davant del jutge que instrueix el cas del tall de Tsunami Democràtic a la Jonquera, l'any 2019. Ell és un dels dotze encausats en aquesta macrocausa.


L'home havia desobeït no compareixent a les diferents citacions judicials. La policia l'ha arrestat poques hores després de tornar del viatge des de Polònia que va fer amb un altre company, Robert, de Llorà, per recollir dues mares i tres nens que intentaven escapar davant la invasió Russa.

 
«Portem més de dos anys amb aquesta història. Han canviat de jutge i m'han citat quatre vegades, però no hi vaig perquè no reconec aquest jutjat com a competent», explica, i al final «hi anirem per no declarar».


Una dotzena d'encausats 


Els Mossos d'Esquadra han executat diverses detencions ordenades pel jutjat de Figueres pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera del novembre del 2019.


Són una dotzena d'encausats que havien desobeït i no van comparèixer a les citacions per declarar davant del jutge en la macrocausa que suma uns 200 investigats.


Dijous passat els Mossos van detenir almenys quatre persones i divendres en van arrestar cinc més. Entre ells, el regidor de la CUP a Manresa, Jordi Trapé, el qual ha considerat «vergonyós» que la causa no s'hagi arxivat i que continuï aquest «atac a la llibertat d'expressió i manifestació». 


També ha estat arrestat Isaac Ruana, el regidor penedesenc de la CUP.


La causa té uns 200 investigats


La macrocausa que instrueix el jutjat 4 de Figueres té l'origen en els talls de carretera convocats per Tsunami Democràtic l'11 i 12 de novembre del 2019.


Tanmateix, al llarg del procediment, hi ha hagut un degoteig constant de citacions i la causa té uns 200 investigats per delictes desordres públics i danys.