Gent passejant pels carrers de Barcelona el juliol del 2020

Deu barris de Barcelona apleguen prop del 30% dels casos positius de la ciutat

Registren 5.700 de les gairebé 19.500 proves que es van fer a l'octubre

El 30% dels casos positius de coronavirus de Barcelona es concentren només en 10 barris de la ciutat. Ho diu un article del digital 'Tot Barcelona' que ha analitzat les dades del darrer mes a la ciutat comtal. Concretament, 5.700 de les gairebé 19.500 proves PCR positives que es van fer a l'octubre corresponen als barris del Raval, Sant Andreu, Poble-sec, Sant Antoni, Nova Esquerra de l'Eixample, Antiga Esquerra de l'Eixample, Vila de Gràcia, Les Corts, Sagrada Família i el Carmel.

Tal com s'ha enumerat, el Raval lidera el rànquing de barris amb un número més elevat de positius amb 1.100 casos. Sens dubte, és una de les zones més afectades per la pandèmia i registra les pitjors dades de tota la ciutat. Els altres nou barris en tenen entre 500 i 600. Cal destacar que si les restriccions actuals donen el seu resultat, aquestes dades haurien d'anar a menys.

Tal com indica el citat mitjà, la setmana passada el virus va frenar la seva propagació i es van registrar uns 500 casos menys, segons les dades provisionals de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Malgrat això, les autoritats sanitàries demanen «no abaixar la guàrdia» i complir al peu de la lletra les recomanacions i restriccions.

 

Els districtes registren millors dades que la setmana anterior

En tot cas, és la primera vegada que gairebé tots els districtes registren millors dades que la setmana anterior i només el barri de Sant Andreu i Sant Martí són l'excepció. A més, cal destacar que el risc de rebrot a la ciutat de Barcelona ha passat de 1.018 a 799 en set dies i la taxa de propagació, l'rt, d'1,65 a 1,13. Aquestes dues dades són claus per entendre la frenada de la pandèmia tot i que encara tingui una important incidència. De fet, la incidència acumulada segueix per sobre dels 700 casos per cada 100.000 habitants a la capital catalana, més del triple que a principis d'octubre.

Ara caldrà veure si amb les dades dels pròxims dies la tendència a la baixa es confirma i es pot dir que ja s'ha superat el pic de la pandèmia malgrat registrar cada dia milers de contagis arreu de Catalunya.