Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un cotxe en una carretera i una altra imatge d'un xiulet especial per espantar animals conduint

L'objecte que la DGT aconsella portar sempre al cotxe per evitar accidents

La DGT és conscient del perill que corren els conductors al volant, especialment quan hi ha animals pel mig

La DGT ha llançat una nova recomanació per a tots els conductors. És un objecte molt senzill, però molt útil que pot ajudar a evitar accidents amb animals a la carretera. Es tracta d'un xiulet per a les mascotes.

Així és el xiulet per a animals que recomana la DGT

La DGT indica que es tracta d'un petit dispositiu que es col·loca al cotxe sense problemes. La seva funció és emetre un so d'alta freqüència que només els animals poden escoltar. Aquest so alerta els animals de la presència del vehicle, cosa que els permet allunyar-se de la carretera i així evitar possibles incidents.

La DGT ha observat un augment en els accidents de trànsit causats per animals que travessen les carreteres. Aquestes situacions no només posen en perill la vida de les mascotes, sinó també la de les persones.

Primer pla d'un cotxe accidentat
Podem reduir el risc d'accidents amb animals amb aquest xiulet | Getty Images

La DGT indica que portar un xiulet per a animals al vehicle, pot reduir significativament el risc de col·lisions amb la fauna silvestre.

Avantatges de portar instal·lat aquest xiulet

Segons indica la DGT, el so del xiulet és inaudible per als humans, però molt molest per als animals. D'aquesta manera, allò que els provoca és allunyar-se de la carretera. A més, entre altres avantatges, podem destacar els següents:

  • Prevenció d'accidents: El principal avantatge que destaca la DGT és la prevenció de col·lisions amb animals. En alertar-los de la presència del vehicle, es redueix el risc de col·lisions.
  • Fàcil instal·lació: És una instal·lació molt senzilla. No requereix eines especials i es pot col·locar en pocs minuts.
  • Econòmic: Aquest dispositiu és molt assequible. El baix cost el converteix en una inversió valuosa per a la seguretat viària.
  • No requereix manteniment: Un cop instal·lat, el xiulet no necessita manteniment. Funciona de manera contínua mentre el vehicle està en moviment.

Aquí pots comprar aquest xiulet que recomana la DGT

Aquest xiulet es pot trobar a botigues d'accessoris per a cotxes i a botigues en línia. La DGT assegura que és molt important assegurar-se de comprar un producte de bona qualitat per garantir-ne l'efectivitat.

La DGT recomana portar sempre un xiulet per a animals al teu vehicle i això pot marcar una gran diferència en la seguretat viària. Així, contribuiràs a una conducció més segura i responsable, protegint tant la teva vida com la de tot aquell que es pugui creuar en el teu camí.