Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un Guàrdia Civil de Trànsit demanant la documentació a un conductor

La DGT avisa d'un gest comú que fas cada dia, però és il·legal: 200 euros de multa

No et descuidis en absolut, perquè la DGT va a l'aguait dels conductors que condueixen de manera prohibida

La DGT ha llançat una advertència important per a tots els conductors. Un gest que molts fan diàriament al volant pot costar una multa considerable.

Aquest avís se centra en la infracció de circular pel carril incorrecte, una pràctica més comuna del que es pensa i que pot tenir conseqüències greus.

Circular pel carril incorrecte: una infracció costosa

La DGT ha identificat que molts conductors no respecten la normativa de circulació pel que fa a l'ús dels carrils. És habitual veure vehicles que circulen pel carril central o esquerre d'una autopista o autovia, fins i tot quan el carril dret és lliure.

Aquesta pràctica, encara que sembli inofensiva, és una infracció que pot ser sancionada amb una multa de 200 euros. El Reglament General de Circulació estableix que els conductors han d'utilitzar el carril dret sempre que estigui lliure.

Muntatge d'un embús, el logotip de la DGT i una dona contrariada
Observa bé per on circules o et posaran una multa | DGT, Europa Press, Dean Drobot

Els carrils centrals i esquerres només s'han de fer servir per avançar o quan el trànsit ho justifiqui. Circular de manera incorrecta pels carrils no només entorpeix el flux del trànsit, sinó que també augmenta el risc d'accidents.

Altres multes relacionades amb la circulació incorrecta

A més de la multa per circular pel carril incorrecte, hi ha altres sancions que la DGT aplica per millorar la seguretat viària i corregir males pràctiques al volant.

Avançaments indeguts

Avançar de manera incorrecta és una infracció greu. Si un conductor avança en una zona prohibida o sense la visibilitat adequada, es pot multar amb 200 euros i perdre 4 punts del carnet. És fonamental respectar els senyals i només avançar quan sigui segur.

No respectar la distància de seguretat

Mantenir una distància adequada amb el vehicle del davant és crucial per evitar accidents. No respectar aquesta distància pot ser una multa de 200 euros. La DGT insisteix en la importància d'aquesta mesura per prevenir col·lisions per abast.

Ús incorrecte dels carrils en rotondes

Les rotondes són un punt conflictiu a la circulació. Molts conductors no utilitzen correctament els carrils en aquestes interseccions, cosa que pot causar accidents. La DGT sanciona amb 200 euros els que no respectin les normes de circulació en rotondes.

Circular pel voral

El voral és una zona reservada per a emergències i vehicles autoritzats. Circular pel voral sense justificació és una infracció que pot ser sancionada amb una multa de 200 euros. Aquesta pràctica posa en risc la seguretat de tots els usuaris de la via.

No senyalitzar maniobres

Indicar les maniobres amb els intermitents és obligatori. No fer-ho pot ser una multa de 200 euros. La DGT recorda que senyalitzar correctament és essencial per evitar accidents i millorar la fluïdesa del trànsit.

La DGT està compromesa amb la seguretat viària i cerca reduir les infraccions mitjançant la implementació de sancions més severes. És fonamental estar informat i complir les normatives per evitar sancions i garantir la seguretat a la carretera.