Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros

Els experts adverteixen d'una estafa nova i perillosa: és difícil adonar-se'n

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha llançat una nova advertència sobre un frau encara desconegut

En els últims anys, les estafes en línia han experimentat un preocupant augment a tot el país. Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ara adverteixen d'un mètode nou.

Aquest fenomen ja ha afectat diversos ciutadans i posa en perill les autoritats i els experts en ciberseguretat. La facilitat amb què els estafadors poden operar al món digital fa que sigui cada vegada més difícil detectar i prevenir aquests delictes.

Aquesta és la nova estafa de què adverteixen els experts

La nova estafa de què parlem és la coneguda com a "man in the middle". En aquesta, el ciberdelinqüent intercepta la comunicació entre dues persones. Després, suplanta'n la identitat per veure i/o modificar les dades bancàries.

Muntatge duna noia parlant per telèfon i una rodona dun teclat de mòbil
Aquest nou frau és conegut com a "man in the middle" i és molt perillós | Getty Images

Des de l'OCU han avisat que aquesta pràctica és més comuna entre les empreses. Tot i això, també els particulars es poden veure afectats. En aquest cas, a través de les factures.

El mètode que es repeteix més és la modificació del número de compte d'una factura. Així, l'import arribaria a un compte fals a nom d'un tercer. Aquesta és la persona a qui han robat les dades per obrir el compte.

El gran perill d'aquesta estafa

Una de les principals raons per les quals les estafes en línia són difícils de detectar és la sofisticació de les tècniques utilitzades pels delinqüents. Els estafadors fan servir mètodes avançats per robar dades i suplantar la identitat. A més, solen utilitzar tàctiques d'enginyeria social per manipular les víctimes i fer que abaixin la guàrdia.

Muntatge d´una dona en trucada i un lladre amb un ordinador
Els estafadors intercepten comunicacions per suplantar la identitat de la víctima | Billion Photos

En aquest cas, el perill de la nova estafa rau en la immediatesa. Les víctimes no s'adonen del que ha passat fins que passa un temps. És el moment en què l'empresa en reclama el pagament, ja que no l'ha rebut.

Consells per evitar ser víctima d'aquesta estafa en línia

Com diuen des de l'OCU, per evitar caure al parany, el pagador ha de contrastar el compte contactant amb l'emissor de la factura. A més, ho heu de fer abans d'enviar el pagament. Així la podeu verificar.

D'altra banda, l'organització avisa que el consumidor que fa el pagament no té obligació de pagament si el servei ha estat piratejat. No obstant, sí que avisa de la responsabilitat de les entitats bancàries.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una persona usant el mòbil i al capdavant una rodona vermella amb el logo de l'OCU
L'OCU avisa de la responsabilitat de les entitats bancàries | OCU, Leung Cho Pan

En aquest sentit, des del banc haurien de comprovar que el número de compte correspon al beneficiari. D'aquesta manera, podeu assegurar que tot estigui correcte i que no es tracta d'una estafa.