Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d´un vehicle en un muntatge al costat del logo de la DGT

Molt de compte: la DGT avisa que està multant per fer aquest gest amb el braç

Si la DGT t'agafa conduint així incorrecta, hauràs de pagar una multa de 80 euros

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha llançat una advertència important per a tots els conductors. Conduir amb el braç fora del cotxe pot semblar una acció inofensiva, especialment en dies calorosos. Tot i això, la DGT ha deixat clar que aquesta pràctica és perillosa i pot resultar en una multa considerable.

El motiu pel qual és perillós conduir amb el braç recolzat a la finestreta

Conduir així pot semblar una manera de relaxar-se. Però, en realitat, és una acció que pot posar en risc tant el conductor com altres usuaris de la via.

La DGT explica que aquesta actitud pot afectar la capacitat de reacció del conductor en cas d'emergència. A més a més, en cas d'un accident, el braç pot patir lesions greus.

La normativa de la DGT no deixa cap dubte

La normativa de la DGT és clara en aquest aspecte. Segons el Reglament General de Circulació, els conductors han de mantenir una postura adequada i tenir llibertat de moviment per manejar el vehicle amb seguretat. Això inclou tenir les dues mans al volant, excepte quan sigui necessari per realitzar altres maniobres, com canviar de marxa o accionar els intermitents.

Braç d'una persona per fora de la finestreta d'un cotxe blanc aixecant el dit polze
No recolzis el braç a la finestreta o la DGT et sancionarà | Getty Images

Conduir amb el braç fora de la finestreta no només és una postura incorrecta, sinó que també limita la capacitat del conductor per reaccionar davant d'imprevistos. Per aquesta raó, la DGT ha decidit prendre mesures més estrictes i començar a multar aquells que no compleixin aquesta normativa.

La multa per treure el braç per la finestreta en conduir

La DGT ha establert que conduir amb el braç fora del cotxe és una infracció que es pot sancionar amb una multa. La sanció econòmica per aquesta infracció pot arribar fins a 80 euros. Tot i que no comporta la pèrdua de punts del carnet de conduir, és una quantitat considerable que pot afectar la butxaca de qualsevol conductor.

Per evitar ser multat per la DGT, és important seguir algunes recomanacions bàsiques:

  • Mantingues les dues mans al volant: Això et permetrà tenir un millor control del vehicle i reaccionar més ràpidament en cas d'emergència.
  • Utilitza l'aire condicionat: Si fa calor, és millor fer servir l'aire condicionat del cotxe en lloc de treure el braç per la finestreta.
  • Adopta una postura correcta: Assegureu-vos d'asseure't correctament i mantenir una postura que us permeti manejar el cotxe amb seguretat.

La DGT està prenent mesures per garantir la seguretat a les carreteres. Conduir amb el braç fora del cotxe no és només una infracció, sinó que també posa en risc la teva seguretat i la dels altres. Evita aquesta pràctica i segueix les normes de trànsit per gaudir d'un viatge segur i sense multes.