Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una autopista

La DGT avisa sobre la multa que han posat a més de 6.000 conductors

Els conductors que no compleixin les normes de seguretat viària podrien ser sancionats

Compte si vols evitar la multa que la DGT ha posat a més de 6.000 vehicles en una setmana. Els conductors que incompleixin les normes de seguretat viària seran sancionats si no superen el nou control de vigilància eventual que ha posat en marxa l'organisme.

La Direcció General de Trànsit, amb els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, han posat en marxa un dispositiu amb l'objectiu de controlar que els vehicles que circulen per la via pública compleixen els requisits de seguretat.

La multa que ha posat la DGT a milers de conductors

Durant la setmana del 10 al 16 d'octubre, 237.565 automòbils van ser revisats a causa de la nova campanya de la DGT. En total, es van detectar 10.894 vehicles que incomplien alguna de les normes de seguretat obligatòries. De totes, la que més es repetia era el fet de tenir la ITV caducada.

Segons les dades proporcionades per la DGT, el 56% dels conductors van ser sancionats per no tenir la ITV en vigor. En aquest sentit, un total de 6.137 titulars van haver de pagar la multa de 200 euros que equival a la infracció.

ITV
El 56% dels conductors van ser sancionats per no tenir la ITV en vigor. | JEFATURA DE TRÁFICO
 

En el seu comunicat, la DGT també ha traduït les xifres equivalents als multats en funció dels tipus de transport que conduïen. Els percentatges que exposa Trànsit són aclaparadors. Segons l'organisme, el 65% dels vehicles sancionats per no haver passat la ITV a temps pertanyen a les furgonetes.

Tanmateix, els turismes no es queden curts, un 61% de les denúncies interposades equival als cotxes. A més, el percentatge és del 28% en el cas dels camions i del 8,5% en el cas dels autobusos.

Altres sancions que es repeteixen contínuament

A més de les denúncies interposades per no tenir la ITV en vigor, als controls també es van posar sancions per l'incompliment d'altres normes de seguretat. Una de les infraccions que es repeteix amb freqüència està relacionada amb el mal estat de les rodes. En aquest sentit, la setmana de controls va acabar amb 793 denúncies per irregularitats als pneumàtics.

Durant els set dies de campanya, també es van posar diverses multes per no disposar de la documentació, tant de l'automòbil com dels titulars. A més, segons la DGT, alguns dels conductors van ser sancionats per altres motius relacionats amb un mal funcionament de les llums o irregularitats a les plaques de matrícula.

Dels 10.894 vehicles que es van sancionar per no superar la revisió sorpresa, 92 van ser immobilitzats pels agents. La circulació d'aquests automòbils va ser suspesa a causa de l'incompliment d'algunes mesures de seguretat indispensables per a la protecció dels usuaris a la carretera.

Cotxes
Moltes multes de trànsit es repeteixen de manera constant. | GETTY IMAGES
 

Les multes interposades a camions i furgonetes

A banda del dispositiu especial de control, els agents de la Guàrdia Civil també van detectar nombroses infraccions relacionades amb els transports de gran volum.

En aquest sentit, els conductors de 62 furgonetes i 113 camions van ser multats per un mal condicionament dels materials que transportaven. Així mateix, també s'han posat 143 denúncies a 33 furgonetes i 110 camions per superar el pes permès.

Com informa Trànsit, als controls també es va revisar la manipulació del tacògraf en autobusos i camions. En total, es van detectar 18 transports que incomplien la mesura establerta, tots eren camions.

L'objectiu de la DGT amb aquests controls és garantir el funcionament correcte dels sistemes de seguretat del vehicle i vigilar que es compleixen tots els requisits i reglaments necessaris per circular. Es tracta d'una operació a través de la qual l'organisme pretén disminuir la taxa d'accidents mortals a les vies públiques.