Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a la carretera, al capdavant una rodona vermella amb un radar i el logo de la DGT

La DGT confirma el que molts conductors temen aquest estiu: atenció a això

Pere Navarro, director de la DGT, ha anunciat la implantació de nous radars amb vista a la campanya d'estiu

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat importants novetats per a aquest estiu, que comença aquesta mateixa setmana. Pere Navarro, director de la DGT, ha confirmat que s'instal·laran nous radars a les carreteres espanyoles.

Aquesta mesura vol millorar la seguretat viària i reduir el nombre d'accidents durant la temporada estival, quan el trànsit augmenta considerablement.

88 radars nous a les carreteres per a la campanya d'estiu

La DGT ha decidit reforçar la vigilància a les carreteres amb la instal·lació de 88 nous radars. Aquests dispositius estaran distribuïts per tot el territori espanyol, amb especial atenció a les zones de més afluència turística. I també a les carreteres secundàries, on es registra un nombre més gran d'accidents.

Un radar de tram de la DGT
La DGT s?ha posat seriosa de cara a la campanya d?estiu | Getty Images

Pere Navarro ha explicat que l'objectiu de la DGT amb la instal·lació d'aquests nous radars és "reduir el nombre d'accidents i víctimes a les carreteres". Durant l'estiu, el trànsit augmenta considerablement per les vacances i els desplaçaments a zones turístiques. Per això, és fonamental intensificar la vigilància i el control de la velocitat.

Consells de la DGT per viatjar aquest estiu

Alhora, la DGT també s'ha expressat les últimes hores per llançar una sèrie de recomanacions per als conductors de cara a l'estiu:

  • Respectar els límits de velocitat: És fonamental per evitar multes i, sobretot, per garantir la seguretat de tots els usuaris de la via.
  • Planificar el viatge: Abans de sortir, és recomanable planificar la ruta i conèixer els punts on es troben els radars. Això ajudarà a evitar sorpreses i a conduir de manera més segura.
  • Descansar adequadament: La fatiga és una de les causes principals d'accidents. És important descansar bé abans d'un viatge llarg i fer parades cada dues hores per estirar les cames i aclarir la ment.
  • Revisar el vehicle: Abans de sortir de viatge, és fonamental revisar l'estat del vehicle, especialment els pneumàtics, els frens i els llums.

La DGT ha pres mesures importants per millorar la seguretat viària aquest estiu. La instal·lació de 88 nous radars a les carreteres espanyoles ajudaran a controlar la velocitat i que el nombre d'accidents baixi notablement.

Aquestes mesures són necessàries per garantir la seguretat de tothom. Conduir de manera responsable i respectar les normes de trànsit és la millor manera d'evitar multes. I sobretot, de protegir la nostra vida i la dels altres.