Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge d´un cotxe i un gos

La DGT, contundent: si portes així el teu gos o gat al cotxe, et toca pagar una multa

Per evitar riscos i haver de gratar-te la butxaca, la DGT explica com hem de portar les mascotes al cotxe

Transportar la teva mascota al cotxe pot semblar una tasca senzilla. Però la DGT ha establert normes clares per garantir la seguretat de tots els ocupants del vehicle, incloent-hi el teu gos o gat.

No complir aquestes normes pot resultar en una multa considerable. Avui, t'expliquem com portar la teva mascota de manera segura i quina és la sanció si no compleixes la llei.

Com transportar la teva mascota al cotxe

La DGT ha especificat diverses formes segures de portar el teu gos o gat al cotxe. Aquí us deixem algunes recomanacions per evitar ser multat per la DGT.

Transportí

El transportí és una de les opcions més segures per portar la teva mascota al cotxe. Ha d'estar ben subjecte, preferiblement al terra del vehicle o al maleter, en posició transversal a la direcció de la marxa. Això evita que el transportí es desplaci en cas de frenada brusca o accident.

Un cotxe de policia amb els llums encesos, i als cercles, un gos i un gat
La teva mascota s'ha de transportar amb més seguretat | PixaBay, Getty Images Signature

Arnès de seguretat

Una altra opció és utilitzar un arnès de seguretat especial per a mascotes. Aquest arnès ha d'estar homologat i s'enganxa al cinturó de seguretat del cotxe. És important que l'arnès sigui de bona qualitat i estigui ben ajustat per evitar que el teu gos o el gat es mogui massa.

Reixeta divisòria

Si tens un cotxe gran, com ara un SUV o una furgoneta, pots optar per una reixeta divisòria que separi el maleter de la resta de l'habitacle. D'aquesta manera, la mascota tindrà el seu propi espai i no podrà interferir amb el conductor.

Xarxes de seguretat

Les xarxes de seguretat són una altra opció per separar el maleter de l'habitacle. Tot i que no són tan segures com les reixetes, poden ser una solució temporal si no tens cap altra opció.

Agent de la Guàrdia Civil de Trànsit a la carretera i amb vehicles de fons
Portar correctament la nostra mascota al cotxe és una obligació | Europa Press

La multa de la DGT per no portar la teva mascota correctament

La DGT és molt clara en aquest aspecte: no portar la teva mascota de manera segura al cotxe pot resultar en una multa de fins a 100 euros. A més a més, si la mascota causa una distracció que resulti en un accident, les conseqüències poden ser molt més greus. Aquestes inclouen la pèrdua de punts al carnet de conduir. El millor que pots fer és seguir aquests consells:

  • Planifica el teu viatge: Assegura't que la teva mascota estigui còmoda i tingui prou ventilació. Cal fer parades freqüents, perquè pugueu estirar les potes i fer les vostres necessitats.
  • Hidratació: Porta aigua i un recipient perquè la teva mascota pugui Nadóre durant el viatge.
  • Evita els menjars pesats: No alimentis la teva mascota just abans del viatge per evitar marejos i vòmits.

Transportar el teu gos o gat al cotxe de manera segura no només és una qüestió de complir amb la llei i evitar una multa de la DGT. També protegir la vida de tots els ocupants del vehicle. Recorda que la seguretat viària és responsabilitat de tots, incloent-hi les nostres mascotes.