Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una oficina del SEPE i al capdavant un home sorprès mirant un ordinador

La curiosa oferta de feina del SEPE per a aquest estiu a la qual ja et pots apuntar

Si estàs disposat a aventurar-te en un nou camp, el SEPE té per a tu una oferta molt atractiva

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha llançat una oferta de feina que no és precisament convencional, però que ha captat l'atenció de molts: es busquen pastors d'ovelles.

Sí, així com ho llegeixes. En un món on les oportunitats laborals cada cop es diversifiquen més, el SEPE ha apostat per promoure una ocupació que té arrels mil·lenàries i que continua sent essencial a certs racons d'Espanya.

Dues persones a les portes d?una oficina del SEPE, amb un mà amb diversos bitllets
El SEPE ha activat una oferta d'allò més peculiar | Europa Press, Getty Images

Treballar com a pastor d'ovelles: una oferta peculiar

La feina de pastor d'ovelles no és la típica feina d'oficina. L'oferta publicada pel SEPE destaca per la seva singularitat i les condicions de treball que ofereix, que s'allunyen de l'enrenou de la vida urbana. Aquest treball es desenvolupa a l'aire lliure, en contacte directe amb la natura i, per descomptat, amb els animals.

El SEPE ha detallat que encara que aquesta oferta està oberta per a Burgos, també n'hi ha d'altres a diverses regions del país a través del portal 'Milanuncios', especialment en zones rurals i muntanyenques on la ramaderia ovina és una activitat econòmica rellevant.

Algunes de les localitats on es busquen pastors d'ovelles inclouen Navarra, Ciudad Real i diversos punts d'Andalusia i Extremadura. Aquestes àrees ofereixen paisatges espectaculars i una connexió única amb la tradició rural espanyola.

Condicions per ser pastor d'ovelles

Si estàs considerant fer un gir radical a la teva carrera i la idea de convertir-te en pastor d'ovelles et resulta atractiva, has de saber que el SEPE ha establert una sèrie de condicions per a aquesta feina que has de tenir en compte.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un pastor amb ovelles en un camp i al capdavant una rodona vermella amb una oficina del SEPE
El SEPE ofereix un lloc de feina com a pastor d'ovelles | SEPE, Pexels
  • Salari competitiu: Encara que pugui sorprendre, el salari d'un pastor pot ser força atractiu. Depenent de l'experiència i de les responsabilitats addicionals, els sous poden oscil·lar entre els 1.200 i els 2.000 euros mensuals.
  • Allotjament inclòs: Moltes de les ofertes inclouen allotjament, generalment en cases rurals properes a les àrees de pasturatge, cosa que facilita la vida diària i redueix les despeses personals.
  • Connexió amb la natura: Per a aquells que busquen allunyar-se de l'estrès de la vida urbana, aquesta feina ofereix una oportunitat única d'estar en contacte constant amb la natura.
  • Formació contínua: Els candidats seleccionats rebran formació en tècniques de pasturatge i maneig de bestiar, cosa que els permetrà desenvolupar noves habilitats i coneixements.

Com aplicar a aquesta oferta de feina del SEPE

Si estàs interessat en aquesta oferta d'ocupació del SEPE per treballar com a pastor d'ovelles, el procés de sol·licitud és força senzill. Pots accedir al portal d'ocupació del SEPE i buscar les ofertes disponibles a la categoria de ramaderia o simplement fer una cerca amb termes com a "ocupació de pastor d'ovelles".

Al portal trobaràs els detalls de les ofertes específiques, incloent-hi la localització, el salari, i els requisits addicionals. A més, pots inscriure't directament a través de la plataforma en línia, facilitant així el teu accés a aquesta curiosa i atractiva oportunitat laboral.