Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cotxe, amb una altra d'una persona ficant compra en un cotxe i una altra imatge de bitllets

La DGT es posa seriosa: la multa que et poden posar quan vas a fer la compra

Hi ha gestos que comporten una sanció de trànsit fins i tot si es donen als aparcaments dels supermercats

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha decidit intensificar els controls i les sancions per millorar la seguretat viària. Ara, fins i tot quan vas a fer la compra, pots enfrontar-te a una multa si no compleixes amb les normes.

L'organisme ha identificat diverses conductes imprudents que els conductors solen cometre quan van al supermercat. Aquestes accions no només posen en risc la seguretat viària, sinó que també poden causar molèsties a altres usuaris de la via.

L'article 4 del Reglament General de Circulació, sobre les "Activitats que afecten la seguretat de la circulació" assenyala que "es prohibeix llençar, dipositar o abandonar sobre la via objectes o matèries que puguin entorpir la lliure circulació, parada o estacionament". A més, s'especifica que se sancionaran també les que "modifiquin les condicions apropiades per circular, aturar o estacionar".

Muntatge d'un home agafant una multa del cotxe i d'una banda la imatge de diversos bitllets d'euro
Compte amb el que fas al pàrquing del supermercat | Getty Images

Quina és la multa que hauràs de pagar si no respectes les regles?

En aquest cas, la multa pot ser de 80 euros per al conductor. Ara bé, aquesta es redueix en un 50% si es paga en els següents 20 dies naturals posteriors a la notificació de la sanció.

A més, la multa per estacionar a llocs prohibits dins del pàrquing o utilitzar el mòbil mentre condueixes pot arribar a 200 euros. Deixar el cotxe en doble fila o bloquejar l'entrada i la sortida d'altres vehicles pot costar-te una multa de 100 euros, fins i tot al pàrquing del supermercat.

Consells per evitar multes en fer la compra

Per evitar aquestes multes i contribuir a una millor convivència als pàrquings dels supermercats , et recomanem seguir aquests consells:

  • Estaciona correctament: Respecta els senyals i les places reservades. No ocupeu llocs destinats a persones amb mobilitat reduïda si no teniu l'autorització.
  • No bloquegeu accessos: Assegureu-vos de no deixar el vostre cotxe en doble fila o en llocs que puguin obstruir el pas d'altres vehicles.
  • Evita fer servir el mòbil al volant: Si necessites revisar el teu mòbil, fes-ho quan el cotxe estigui completament estacionat i el motor apagat.
  • Fes servir sempre el cinturó de seguretat: Encara que només estiguis circulant pel pàrquing, és important portar el cinturó de seguretat posat.

Així, la DGT s'ha posat seriosa amb les infraccions que es cometen als pàrquings dels supermercats. Evitar aquestes conductes no només t'estalviarà una multa, sinó que també contribuirà a una seguretat viària més gran. Recorda sempre seguir les normes de trànsit, fins i tot quan vas a fer la compra.