Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una carretera amb cotxes difuminada, amb una noia amb cara de sorpresa, i al cercle, un radar

La DGT sorprèn a tothom: la velocitat a què multen els radars al juny

La DGT ha ajustat el marge d'error dels radars per garantir la seguretat i reduir el nombre d'accidents

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat un canvi important en la velocitat a la qual els radars multen als conductors a Espanya. Aquest canvi, que ha entrat en vigor al juny, ha generat molta expectació i alguns dubtes entre els conductors.

La DGT ha decidit ajustar els límits de velocitat als quals els radars comencen a multar. Fins ara, els radars tenien un marge d'error que permetia als conductors superar lleugerament el límit de velocitat sense ser sancionats. Tot i això, a partir d'aquest mes de juny el marge es reduirà significativament.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a la carretera, al capdavant una rodona vermella amb un radar i el logo de la DGT
Vigila amb aquest canvi de la DGT perquè s'aplica des d'aquest mes de juny | DGT, Europa Press, Pixelshot

La 'regla del 3 i el 5': canvia la velocitat a partir de la qual multen els radars

Per entendre millor aquest canvi, és fonamental conèixer l'anomenada 'regla del 3 i el 5'. Aquesta estableix els nous marges de tolerància per als radars.

Nous marges als radars perquè s'activin

Tipus de radarsMarge perquè multin
Radars fixos- 3 km/h menys de 100 km/h
- 3% per a més de 100 km/h
Radars mòbils- 5km/h per a menys de 100 km/h
- 5% per a més de 100 km/h

Als radars fixos el marge serà de 3 km/h per a velocitats menors a 100 km/h, i del 3% per a velocitats per sobre d'aquesta. En el cas dels radars mòbils, el límit es reduirà de 7 a 5 km/h per a velocitats que no arribin als 100 km/h. I del 7 al 5% per a velocitats que sobrepassin aquesta xifra.

Cartell d'avís d'un radar proper
La nova 'regla del 3 i el 5' s'ha implantat a Espanya | Europa Press

A les autopistes i autovies els radars s'activaran quan se superi el límit en 5 km/h. Per exemple, si el límit és de 120 km/h, el radar s'activarà a partir de 125 km/h.

Aquest ajustament cerca millorar la seguretat viària i reduir el nombre d'accidents causats per l'excés de velocitat. La DGT ha assenyalat que aquesta mesura forma part d'un pla més ampli per reduir la sinistralitat a les carreteres espanyoles.

¿Com afecta els conductors aquesta nova modificació de la DGT?

Aquest canvi implica que els conductors hauran de ser més curosos amb la velocitat a què circulen. La reducció del marge d'error significa que serà més fàcil rebre una multa per excés de velocitat.

Les sancions oscil·len entre els 100 i els 600 euros, en funció de la gravetat de la infracció, i es poden perdre entre 2 i 6 punts del carnet. Per tant, és fonamental parar atenció als senyals de trànsit i respectar els límits establerts.

Muntatge d'una carretera espanyola amb una imatge d'un radar
Vigila perquè canvien els límits de velocitat als quals s'activen els radars | Europa Press

A més, la DGT ha anunciat que s'incrementarà el nombre de radars a les carreteres, tant fixos com mòbils. Això significa que hi haurà més control i vigilància, cosa que podria traduir-se en un augment de les sancions per a aquells que no respectin els límits de velocitat.

Amb tot, el canvi en la velocitat a la qual multen els radars és una mesura que busca millorar la seguretat viària a Espanya. La regla del 3 i el 5 estableix nous marges de tolerància que els conductors han de tenir en compte per evitar sancions.