Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona conduint amb les mans al volant i una imatge de les mans duna altra persona traient bitllets duna cartera

La DGT no va amb ximpleries: 6.000 euros de multa si t'enxampen usant aquest objecte

La DGT s'ha posat seriosa amb aquests conductors que utilitzen un dispositiu que està totalment prohibit

La DGT ha intensificat els seus esforços per garantir la seguretat a les carreteres espanyoles. Una de les mesures més estrictes que ha implementat és la imposició de multes severes als conductors que utilitzen dispositius il·legals mentre condueixen. Un inhibidor de radar és un dispositiu electrònic que interfereix amb els senyals dels radars de trànsit.

Aquests radars són utilitzats per la DGT per mesurar la velocitat dels vehicles i garantir que els conductors respectin els límits establerts. En utilitzar un inhibidor de radar, els conductors poden evitar ser detectats per aquests dispositius. Això permet circular a velocitats superiors a les permeses sense ser sancionats.

Per què la DGT multa l'ús d'inhibidors de radar?

La DGT considera que l'ús d'inhibidors de radar és una pràctica extremadament perillosa. En evitar ser detectats pels radars, els conductors poden circular a velocitats excessives, cosa que augmenta significativament el risc d'accidents.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a la carretera, al capdavant una rodona vermella amb un radar i el logo de la DGT
Utilitzar inhibidors de radar està prohibit | DGT, Europa Press, Pixelshot

A més, l'ús d'aquests dispositius soscava els esforços de la DGT per mantenir la seguretat a les carreteres i protegir tots els usuaris de la via.

L'elevada multa per fer servir un inhibidor de radar: fins a 6.000 euros

La DGT ha establert una multa de 6.000 euros per a aquells conductors que siguin sorpresos utilitzant un inhibidor de radar. Aquesta sanció no només inclou la multa econòmica, sinó que també pot comportar la retirada de sis punts del carnet de conduir. La DGT ha deixat clar que no tolerarà l'ús d'aquests dispositius i que prendrà mesures enèrgiques contra aquells que intentin eludir les normes de trànsit.

La DGT ha implementat tecnologia avançada per detectar l'ús d'inhibidors de radar. Els agents de trànsit estan equipats amb dispositius que poden identificar la presència d'aquests inhibidors als vehicles. A més, la DGT realitza controls aleatoris a les carreteres per assegurar-se que els conductors compleixin les normes de trànsit.

Conseqüències addicionals si t'enxampen usant un inhibidor de radar

A més de la multa de 6.000 euros i la pèrdua de punts del carnet, l'ús d'un inhibidor de radar pot tenir altres conseqüències greus. Per exemple, si un conductor és sorprès utilitzant un d'aquests dispositius, la vostra assegurança d'automòbil es pot negar a cobrir els danys en cas d'un accident. Això pot resultar en costos addicionals significatius per al conductor.

L'ús d'inhibidors de radar és una pràctica il·legal i perillosa que pot resultar en una multa de 6.000 euros i la pèrdua de punts del carnet de conduir. Per tant, és fonamental que tots els conductors respectin les lleis de trànsit i evitin l'ús de dispositius il·legals.