Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge on apareix una persona conduint i una altra imatge en un marc amb un GPS en funcionament

La DGT avança per la dreta i revela la multa que molt pocs conductors coneixen

La DGT perseguirà la creació de grups en xarxes socials i aplicacions mòbils, com ara Waze o Social Drive

La DGT ha decidit prendre mesures més estrictes contra els conductors que utilitzen avisadors de radar als seus telèfons mòbils. Aquesta nova normativa cerca millorar la seguretat viària i reduir el nombre d'accidents a les carreteres.

Si sou un d'aquests conductors que confia en aquests dispositius per evitar multes per excés de velocitat, és important que conegueu les conseqüències d'utilitzar-les.

La multa de la DGT als conductors que usen avisadors de radar

La DGT ha deixat clar que l'ús d'avisadors de radar al telèfon mòbil serà motiu de sanció. Els agents de trànsit estaran més atents a detectar aquests dispositius i, si t'enxampen utilitzant-los, podries enfrontar-te a una multa considerable. La sanció econòmica pot arribar fins als 200 euros i, a més, et restaran tres punts del carnet de conduir.

Primer pla d'un radar a una carretera
Els conductors seran multats si són enxampats amb avisadors de radar al mòbil | OCU

La DGT argumenta que aquests dispositius fomenten una conducció irresponsable. I tot perquè els conductors tendeixen a reduir la velocitat només als trams on saben que hi ha radars, per després tornar a excedir els límits permesos. Això no només posa en risc la vida del conductor, sinó també la d'altres usuaris de la via.

Els avisadors de radar, com les apps Waze o Social Drive, utilitzen bases de dades per informar el conductor sobre la ubicació dels radars fixos i mòbils. Funcionen mitjançant aplicacions al telèfon mòbil o dispositius GPS. Tot i que no interfereixen directament amb el radar, la DGT considera que el seu ús és perillós i, per tant, sancionable.

Detectors de radar

Els detectors de radar són dispositius que escanegen les freqüències dels radars de trànsit i avisen el conductor quan s'aproxima a un. A diferència dels avisadors, aquests dispositius sí que interfereixen amb el funcionament dels radars, cosa que els fa encara més perillosos. El seu ús està completament prohibit i les sancions són més severes (500 euros i 3 punts).

Fotomuntatge d'una persona al volant, el logotip de la DGT i bitllets de 500 euros al capdavant
La DGT no deixa passar desapercebut cap delicte a les carreteres | DGT, PixaBay, anaterate, Getty Images, Nednapa

Inhibidors de radar

Els inhibidors de radar són els més avançats i perillosos. Aquests dispositius no només detecten els radars, sinó que també emeten senyals per bloquejar-ne el funcionament. El seu ús és il·legal i les sancions poden incloure multes de fins a 6.000 euros i la retirada de sis punts del carnet de conduir.

El cas és que la DGT s'ha posat seriosa amb l'ús d'avisadors de radar al telèfon mòbil. Si ets conductor, és crucial que t'adaptis a aquestes noves normatives per evitar sancions i, el més important, per garantir la seguretat a les carreteres.