Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una bandera europea amb operaris i un ventall de bitllets de 500 euros

El país europeu que està buscant treballadors catalans: sous de gairebé 5.000 euros

Dinamarca, el destí ideal per als treballadors catalans a la recerca de feina ben remunerada

En èpoques on la recerca de feina pot ser un desafiament, sorgeix una oportunitat que molts catalans no voldran deixar passar. Dinamarca, un dels països més pròspers i desenvolupats d'Europa, està obrint les portes a treballadors estrangers i, en particular, busca empleats a Espanya.

Aquest país nòrdic no només ofereix condicions laborals envejables, sinó que també està en plena recerca de talent per cobrir les seves necessitats a diversos sectors. Amb sous que ronden els 5.000 euros mensuals, Dinamarca s'està convertint en una destinació de somni per a aquells que volen un canvi significatiu a les seves vides professionals.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de Dinamarca i al capdavant un operari somrient
Dinamarca ofereix llocs de feina a espanyols | Pexels, Filip Filipovic, Billion Photos

Dinamarca: un mercat laboral en auge

Amb una economia robusta i un sistema de benestar envejable, Dinamarca ha esdevingut un imant per a professionals de tot el món.

En els darrers anys, el país ha experimentat una demanda creixent de professionals qualificats, especialment en àrees com la tecnologia, l'enginyeria, la sanitat i l'educació.

Aquesta necessitat ha portat les empreses daneses a mirar cap a Espanya, on la combinació d'alta qualificació i disponibilitat de professionals fa que els treballadors espanyols siguin molt atractius.

Imatge de fons de dos treballadors a la fàbrica de Ford a Almussafes, el 24 d'octubre del 2022, amb una altra imatge d'un home amb gest de preocupació
Dinamarca busca treballadors a Espanya per treballar en sanitat o educació | Europa Press, Viktor Gladkov

Què ofereix Dinamarca als treballadors espanyols?

Els atractius no són només econòmics. Dinamarca és coneguda per la seva alta qualitat de vida, amb sistemes de salut i educació de primer nivell, un entorn laboral just i una cultura que valora l'equilibri entre el treball i la vida personal. Però, sens dubte, un dels incentius més grans és el salari.

La xarxa EURES, conjuntament amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), ha llançat una convocatòria amb un total de 2.784 vacants per treballar a Dinamarca.

Entre les oportunitats més recents destacades, s'inclouen posicions tan variades com la de responsable per a la composició de trens en una delicatessen de salsitxes a Copenhaguen, i agents de servei d'atenció al client a la mateixa ciutat. Per als que busquen rols en vendes, hi ha vacants per a comercials d'espais publicitaris a Galo.

El sector educatiu també és a la recerca de talent, amb oportunitats per a mestres d'educació primària. Aquells amb habilitats en el transport poden trobar el seu lloc com a conductors de camió de mudances. Els apassionats de la cuina tenen una excel·lent oportunitat com a cuiners en una pizzeria.

Dos treballadors al fons amb una màquina, i en primer pla un home amb cara de sorpresa i uns bitllets enrotllats
Dinamarca també busca treballadors en el sector de la construcció | Marian Vejcik de Getty Images, Bluecinema, Andrea Piacquadio

En l'àmbit de la construcció i la manufactura, calen fusters per treballar en fàbriques de fustes. Els professionals del treball social són molt sol·licitats per donar suport a diverses comunitats, i els tècnics d'atenció sociosanitària són essencials per a la cura a domicili de persones que ho necessiten.

Les oportunitats per a empleats de la llar també estan disponibles, oferint serveis de manteniment i cura domèstica. Finalment, el sector sanitari està en constant demanda d'infermers, que són fonamentals per tenir cura de la salut de la població.

Requisits i condicions per accedir a les feines

Els requisits varien segons el sector, però en general, els ocupadors danesos busquen candidats amb experiència prèvia i competències específiques a l'àrea de treball.

D'aquestes posicions, la gran majoria, 2.180, són per a llocs a jornada completa, tant amb contractes indefinits com a temporals. A més, hi ha 599 vacants disponibles per a feines a jornada parcial, mentre que per a la resta d'ofertes no s'ha especificat el tipus de jornada laboral.

Muntatge de la fàbrica Homm i un home indignat
El sou pot arribar a gairebé els 5.000 euros mensuals | Ebtikar, Google, Getty Images

El coneixement del danès és un avantatge, encara que no sempre cal, especialment en sectors com la tecnologia de la informació, on l'anglès pot ser suficient. Tot i això, aprendre l'idioma local pot obrir més portes i facilitar la integració social i professional.

Per a aquells interessats a mudar-se, és crucial estar preparat per al procés d'obtenció de visats i permisos de treball, que encara que és relativament senzill en comparació amb altres països, requereix planificació i documentació adequada.