Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home maneja un mòbil davant de l'ordinador, i al cercle, el logotip de MásMóvil

MásMóvil aclareix els rumors i sorprèn tant Vodafone com Movistar

MásMóvil explica quin és el període de permanència per als clients que contractin els serveis de la companyia

MásMóvil ha llançat un avís als seus clients que ha deixat sorpresos els seus competidors, Movistar i Vodafone. La companyia ha decidit aclarir els termes de permanència dels seus contractes, cosa que ha generat cert enrenou al mercat de les telecomunicacions. El període de vinculació amb aquest operador estarà subjecte sobretot al tipus de servei contractat.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
Els usuaris intenten evitar la permanència en els seus contractes | Frank Vex

Permanència en contractes d'ADSL o fibra+fix

Si contractes ADSL o fibra més fix amb MásMóvil, el període de permanència és de 12 mesos. Aquest any complet és necessari per amortitzar el cost de la instal·lació del servei d'Internet a casa teva. Aquest tipus de contracte és comú i permet a la companyia recuperar l'inversió realitzada a l'instal·lació dels equips necessaris.

Permanència en tarifes d'Internet+mòbil

Per a aquells que opten per una tarifa que inclou tant Internet com a mòbil, el període de permanència és menor. En aquest cas, només t'has de comprometre per tres mesos, recull el portal roams.es.

La raó és que la tarifa mòbil ajuda a cobrir els costos d'instal·lació dels equips d'Internet a casa. Aquesta opció és ideal per als que busquen més flexibilitat sense comprometre's a llarg termini.

Opcions sense permanència

MásMóvil també ofereix opcions sense permanència per a aquells que prefereixen no estar lligats a un contracte a llarg termini. Hi ha dues alternatives principals.

Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros
Incomplir amb el període de permanència comporta sancions | Ptnimages, Leung Cho Pan

La primera opció implica contractar només una línia mòbil. La cobertura de MásMóvil és àmplia i totes les seves tarifes de contracte inclouen trucades il·limitades. També hi ha opcions de prepagament, segons la quantitat de GB que necessitis, i les línies addicionals tampoc no tenen permanència.

La segona opció és si us interessa MásMóvil televisió. En aquest cas, el primer que has de fer és contractar una tarifa de fibra. La permanència estarà lligada a aquesta tarifa de fibra, però si decideixes donar-te de baixa de la televisió, no hauràs de pagar cap compensació.

Penalitzacions per abandonar MásMóvil

Si et dones de baixa abans de complir la permanència, hauràs de pagar una penalització. La suma depèn del tipus d'oferta contractada:

  • Fibra/ADSL: Si marxes abans dels 12 mesos, la penalització és de 181,50 euros per a fibra i 121 euros per a ADSL.
  • Fibra/ADSL + Mòbil: Si et dones de baixa abans dels tres mesos, la penalització és la mateixa que per a només fibra o ADSL. Seran 181 euros per a fibra i 121 euros per a ADSL.
  • A més, si no tornes els encaminadors en un màxim de 30 dies naturals des de la teva baixa, MásMóvil et cobrarà pels equips. El router ADSL costa 60,50 euros i el router de fibra 121 euros.

Si decideixes donar-te de baixa de MásMóvil abans de complir el període de permanència, pots fer-ho trucant al telèfon 2373 (gratuït des de números MásMóvil). També podeu trucar al 911 333 333 des d'un número que no sigui de MásMóvil o al +34 693 772 373 des de l'estranger.

Muntatge d´una noia amb un telèfon i dues fotos de dues companyies de telèfon: movistar i vodafone
Vodafone i Movistar comproven la flexibilitat que ofereixen altres companyies | Pexels, Movistar Plus+, Vodafone

Impacte a Movistar i Vodafone

L'avís de MásMóvil ha sorprès Movistar i Vodafone, ja que ofereix més flexibilitat en els seus contractes. Això podria atraure clients que busquen opcions més flexibles i sense compromisos a llarg termini. Movistar i Vodafone hauran d'adaptar-se a aquesta nova competència i possiblement revisar les seves pròpies polítiques de permanència per no perdre clients.