La DGT regalarà dos punts extres als conductors que assisteixin a un curs

S'estan ultimant els últims detalls des de la Direcció General de Trànsit per poder fer efectiva la compensació dels punts

volant cotxe
Els conductors podran aprofitar aquesta novetat de la DGT per sumar punts al seu carnet de conduir | GTRES
 

La Direcció General de Trànsit ha decidit reformar la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles de motor i Seguretat Viària, vigent des del 2015. La gran novetat és que s'ha volgut premiar aquells conductors que realitzin un curs de conducció segura per poder millorar la seva seguretat al volant del seu vehicle. 

La DGT vol ajudar a tenir més punts al carnet de conduir, regalant dos punts extres a aquelles persones que acudeixin voluntàriament a una classe d'educació viària per millorar la seva seguretat en la conducció. Els cursos tindran com a objectiu formar els conductors en diferents tècniques orientades a evitar accidents, preparant el conductor per resoldre situacions de perill i que eviti conductes de risc.

No s'han de confondre amb les classes que s'imparteixen per aquelles persones que han perdut molts punts a causa d'infraccions greus. En aquest cas, els cursos busquen fomentar una major conscienciació a l'hora de conduir a la carretera. 

Moltes autoescoles ja han començat a oferir aquestes classes, però la DGT encara pretén ordenar els seus continguts i, molt especialment, la seva qualitat. Per aquest motiu, matisa en el text legal que la compensació de punts per la superació d'aquests cursos «no serà efectiva» fins que el sistema estigui regulat i el seu funcionament permeti la seva aplicació.

Més modificacions a la Llei de Trànsit

Aquest reconeixement als bons conductors per premiar les bones conductes, no és l'única variació de la Llei de Trànsit. Ara, hi haurà nous controls de velocitat i es vigilaran determinats elements bàsics dels vehicles, això a banda de les campanyes per sensibilitzar els conductors i la imposició de multes exemplars.

A més, s'aplicaran majors sancions contra aquells qui avisin de controls policials, posant el focus sobre les aplicacions per a mòbil que serveixen per a això. Algunes tan populars com 'Social Drive' o 'Radardroid' podrien tenir els dies comptats. 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari