IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els menors de dos anys tenen més risc de patir pneumònia

Segons un estudi, els infants d'aquestes edats són mes propensos a patir formes greus de grip

Doctor aguantant cap d'un nadó
Més de la meitat dels menors que patien la grip del Virus A, eren menors de dos anys | GTRES
 

Els infants menors de dos anys són els que tenen més risc de patir formes greus de grip i que poden arribar a ocasionar la mort, segons un estudi de la Universitat de Barcelona i del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública (Institut de Salut Carlos III).

Els investigadors han estudiat les característiques clíniques i epidemiològiques dels pacients de 0 a 17 anys hospitalitzats a Catalunya per formes greus de grip durant el període 2010-2016. Dels 291 casos de menors analitzats, més del 70% van ser causats pel virus de la grip A i la majoria, més de la meitat, corresponia a pacients amb menys de dos anys. La complicació més freqüent (62%) va ser la pneumònia

Van requerir ingrés en una unitat de vigilància intensiva el el 21,3% dels pacients, dels quals més del 50% eren menors de dos anys. Les tres defuncions detectades en aquest període van ser pel virus A de la grip.

Cal reforçar la vigilància en els nens i vacunar-los

L’estudi, publicat a la revista 'Scientific Reports', conclou que cal reforçar la vigilància en la població infantil per conèixer millor l'impacte real de la malaltia i vacunar els nens que tenen condicions de risc pel fet de presentar certes malalties que predisposen a complicacions.

Aquest grup ha fet tres treballs sobre la grip. També han analitzat la vigilància epidemiològica de la grip a Catalunya i els casos detectats en la infància i l'adolescència. Els resultats mostren que la definició clínica de grip de l’OMS, basada en la febre i la tos, és més útil que altres definicions per detectar casos realment causats pel virus de la grip.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari