IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una escola de Girona, en peu de guerra per l'eliminació d'una línia de P-3

Unes seixanta persones reclamen amb xiulets i tambors una reunió amb Educació per conèixer els motius de la decisió

Pla general de la protesta de famílies de l'escola Marta Mata de Girona a les portes de l'edifici de la Generalitat el 21 de febrer del 2020.
Manifestació de pares i alumnes a la seu de la Generalitat a Girona. | ACN

Una seixantena de persones han protestat aquest divendres, 21 de febrer, al matí a les escales d'entrada de l'edifici de la Generalitat a Girona contra la supressió d'una línia de P-3 a l'escola Marta Mata de la ciutat per al curs vinent. Les famílies s'han concentrat amb xiulets i tambors per reclamar a Educació que revoqui la decisió.

La presidenta de l'AMPA, Laura de Batlle, ha lamentat que se n'hagin assabentat pels mitjans i ha explicat que demanaran una reunió amb el director dels serveis territorials d'Educació perquè els exposin els motius. Actualment el centre té dues línies amb 25 alumnes a cadascuna. «Volem una qualitat educativa per als nostres fills; traient una línia no sabem quantes places s'oferiran i es perdran especialistes», ha afegit.

Manifestació a la seu de la Generalitat a Girona

Amb crits de 'Volem P-3!' i una pancarta on es llegia 'Alerta! No al tancament de línies de P-3', una seixantena de famílies de l'escola Marta Mata de Girona, entre pares i criatures, han protestat a les escales de l'edifici de la Generalitat a la ciutat. Denuncien que Educació no els ha informat dels motius de la supressió de la línia de P-3 per al curs vinent i que se n'han assabentat pels mitjans. «Volem conservar la línia i una reunió perquè ens expliquin els motius; volem una qualitat educativa per als nostres fills», ha explicat la presidenta de l'AMPA, Laura de Batlle.

Actualment al centre hi ha dues línies de P-3 amb 25 alumnes cadascuna. La preocupació de les famílies és que el curs vinent passaran a tenir només un grup i no saben quantes places s'oferiran. A més a més, avisen que la decisió de suprimir un grup té efectes per a tot el projecte educatiu. «Es perdran especialistes per donar suport educatiu als nens que ho precisin i si tota l'escola es transforma amb una línia caldrà canviar el projecte educatiu; tot això només amb aquesta pèrdua de línia», ha detallat la presidenta, que recorda que recuperar un grup és molt difícil a llarg termini.

Una decisió presa per la davallada de la natalitat

Educació va explicar fa uns dies que la decisió s'havia pres per la davallada de la natalitat. Per a l'AMPA del Marta Mata creuen que el que caldria fer és una reestructuració per reduir ràtios de les línies a nivell de ciutat i garantir així una «qualitat educativa» enlloc de suprimir-ne. És per això que demanaran una reunió amb els serveis territorials d'Educació i el seu director, Martí Fonalleras, per intentar buscar una solució i evitar l'eliminació de la línia.

Aquesta AMPA forma part de la plataforma Tots Som Escola Pública que aplega diferents agents de la comunitat educativa. Aquest divendres han fet una crida a sumar-s'hi, especialment a aquelles famílies de centres gironins on també se suprimiran línies de P-3 el curs vinent i a demanar una reunió amb Educació. Diumenge passat ja van fer una protesta amb forma de marxa amb la participació de famílies de dues escoles més de Girona. Van anar a peu des dels diferents centres fins a la seu de la Generalitat. I avisen que seguiran mobilitzats per defensar l'escola pública de qualitat. Dilluns vinent hi ha prevista una reunió entre Educació i la direcció de l'escola Marta Mata per abordar aquesta qüestió.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari