Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una carretera amb cotxes

La DGT desvia tot el trànsit per la Jonquera a causa de la cimera del G-7 al País Basc

S'esperen grans retencions, veient els precedents de les últimes setmanes
Imatge d'arxiu d'una carretera amb cotxes
S'esperen llargues cues a l'N-II i a l'AP-7 a La Jonquera | Redacció

 

La celebració de la cimera del G-7 a Biarritz (País Basc) provocarà que el trànsit que vulgui travessar la frontera sigui tot desviat per La Jonquera.  És per aquest motiu que la DGT ha volgut recordar als ciutadans que, en la seva tornada de vacances o en trasllats de cap de setmana,  evitin el pas de frontera pel País Basc.  Les dates que han senyalat com a conflictives són  des del divendres 23 fins al dilluns 26 d'agost.

A banda de la celebració de la cimera del G-7, segons la DGT, es tracta d'un cap de setmana en el qual les intensitats de vehicles són molt elevades per diferents motius, com ara que és un cap de setmana d'agost i es dupliquen els desplaçaments en comparació a un cap de setmana habitual, o molts ciutadans europeus  tornen al seu país d'origen de les seves vacances a la península, i viceversa, o un dels caps de setmana amb màxima afluència del retorn de l'Operació Pas de l'Estret, amb persones procedents del Marroc.

El mateix cap de setmana de 2018, la intensitat de tràfic a la frontera va superar els 200.000 vehicles

És per aquest motiu que, la DGT juntament amb la Direcció de Trànsit del País Basc tenen uns  itineraris alternatius planejats: desviaments obligatoris  i zones d'embossament per a vehicles pesants per a evitar més retencions de les necessàries i fer front a les possibles incidències que es puguin produir al llarg del cap de setmana.

Els passos fronterers que està previst que es vegin afectats són els de Behobia, Biriatou (AP-8), Pont de Santiago (N-I) i Dantzarinea (N-121-B), tots en direcció França. Per a arribar a aquesta conclusió, s'han tingut en compte les dades de l'any 2018, ja que, sense tenir la celebració del G-7, en aquest mateix cap de setmana hi va haver una intensitat de tràfic acumulada que va superar els 200.000 vehicles  en direcció al país francès.

Vehicles pesants obligats a passar per l'AP-7

És per aquest motiu que la DGT ha preparat diversos itinerarisper als vehicles lleugers, però als vehicles pesants els obliga a desviar-se per La Jonquera (AP-7). Per altra banda, tenen preparades una sèrie de mesures  en cas que es produís qualsevol classe d'incident. Alhora, també tenen l'equip humà i tècnic necessari per a fer front a tota mena de situació. A banda,  informaran en temps real  a través de la seva web, xarxes socials o panells de missatges variables a carreteres, de tot el que pugui succeir al llarg del cap de setmana.

L'itinerari que la DGT ha assenyalat com a principal és el de La Jonquera, ja que els vehicles lleugers els desvia, sobretot, per l'N-II i per l'AP-7, autopista per la qual també passaran els vehicles pesants. Tota aquesta modificació pot ser que empitjori la situació del trànsit a La Jonquera, ja que s'ha de tenir en compte que darrerament hi ha moltes retencions per travessar fins a França per l'autopista, ja que l'A9 es troba en obres. Un exemple ha estat aquest cap de setmana passat, quan es van viure retencions de fins a 15 quilòmetres per a viatjar fins a França.

També et pot interessar...