Els CDR preparen tallar l'AP-7 durant dies per respondre a la sentència del Suprem

Els col·lectius independentistes creuen que amb unes 500 persones és suficient per bloquejar l'autopista més important de Catalunya

Tall dels CDR a l'AP-7 a Sant Celoni
Tall dels CDR a l'AP-7 a Sant Celoni | ACN

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) aposten per tallar l'autopista més concorreguda de Catalunya per respondre a la sentència del Tribunal Suprem en cas que condemni els acusats per l'1-O. L'AP-7 s'ha convertit en l'objectiu més probable del que s'ha qualificat d'una resposta «prolongada i sostinguda en el temps» al Suprem. L'aposta dels grups independentistes consisteix a col·lapsar durant dies el trànsit de mercaderies entre Espanya i la resta d'Europa.

Segons fonts independentistes consultades per 'El Confidencial', els CDR no esperen cap mena de resposta institucional i saben que la protesta haurà de ser popular. Les recents desavinences dels grups amb el president Quim Torra, davant la seva «incapacitat» per pactar una resposta conjunta amb les institucions i partits a la sentència, fan que els CDR apostin únicament per la seva via de protesta.

Els CDR tallant l'AP-7 a l'altura de L'Ampolla (Baix Ebre) | CDR

 

L'AP-7, tallada durant una setmana 

Plantegen un bloqueig que pot durar una setmana o més, cosa que mai s'ha viscut en l'autopista que creua Catalunya de sud a nord des de les Cases d'Alcanar fins a La Jonquera. Creuen que per aconseguir-ho necessiten les persones que formen el col·lectiu (unes 300 repartides per tot Catalunya), tot i que també serien necessaris altres grups, com les joventuts de la CUP (Arran), que podrien sumar 2.000 persones més.

L'objectiu principal és causar inquietud a la Unió Europea i causar el màxim dany possible a la política exportadora de béns espanyola. Entre les altres opcions de protesta dels CDR es troben intentar tancar la frontera amb França, o assaltar el port de Barcelona. Opcions que s'han descartat per la dificultat operativa que ofereixen. De moment, el tall de l'AP-7 és el més viable i el preferit del col·lectiu.

També et pot interessar...


Comentaris
Dani
Solo espero que manden de nueevo a la policia nacional, guardia civil y mossos y que les toquen bien el lomo a esos cuatro pagafantas que no tienen ni oficio ni beneficio, un camion con una buena defensa y que se aparten.
Vane
Noi, descansa una setmaneta a casa, deixa el camió aparcat i estaras ben tranquil... I abans de opinar i dir que en faries carn picada ojala no tinguis mai cap familiar alla al mitg i com dius tu, una bona defensa i que s’apartin... Pensa i despres parla, pero parla amb conciencia!!
Josep
No teniu collons a tallar l'AP7
Teresa
Ya podría deixar de Fer mal i que tinguem que pagar las consecuençies els que pensem diferent dexeu visite el Pau i que piguem pasar pero la ap7 cuán es dongui la gana que per aixo paguen i deixeu de tocar els pebrots duna vegada
Jordi
No tots els cdr estan parats sense feina com dieu aurien de tallarla tot lany ap7 per fer tambe la protesta del peaje i de les vencinas tot es un conjunt de coses que sacomulen tant de bo y surti be salutacions
José luis
Los CDR necesitan urgentemente jarabe de palo. Basta de tonterías.
Juan
A estos a palos i algo mas
Miquel
Pregunta: Eren els CDR ajudant a apagar el foc de Tarragona per a defensar a la "república" de l'incendi??
Jose antonio
Nois, endavant, estem en valtros. Tinc 70 anys, jubilat i en molt temps per ajudar-vos a tallar l'AP7 i el que faci falta. Sense sang ni hi ha butifarres. Fora Ñols de ca nostre.
Jose antonio
Ja fa temps que ho dic, la unica manera per fonar pel cul als Ñols es tocar-los la butxaca. Colla de lladres. Tanquem el pais fins que reventin. Natros en sortirem i a ells que els donin pel cul.
Angela
Y digo yo todos estos que quieren parar la A .P.7 les pagaran luego las facturas de los comiones a los camioneros o como va esto porque esto no es pacifista como dicen esto es obligar a la gente que no pensamos como ellos y tienen familia que mantener y muchos gastos que verguenza siento de todo esto
Pere
Sa de tallar per tarragona I lleida sa de putajar els espaquiñols no ha nosaltres mateixos
Jonathan
Solo saben cortar autopistas pero de currar poco me da vergüenza por que no protestan por las personas que están enfermas i no les Dan nada vagos que sois unos vagos
Juan
Siempre igual. Cortando carreteras aquí. Y digo yo si el supremo esta en Madrid porque no protestan allí?

envia el comentari