Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un caixer d'un banc Santander i una altra imatge d'una persona amb bitllets de 50 euros a la mà

El dia que el Banco Santander abonarà l'ajuda per atur al juny: abans que altres

Algunes entitats bancàries prefereixen fer l'ingrés de l'atur abans que el SEPE, ajudant els seus clients

El SEPE és qui abona de manera mensual tant la prestació contributiva per desocupació com altres tipus de subsidis del nostre país. Això fa que siguin milions les persones que estan atentes cada mes per veure quan reben l'ingrés.

De manera general, l'organisme realitza la transferència el dia 10 de cada mes. No obstant això, hi ha algunes entitats, com Banco Santander, que avancen aquest ingrés als seus clients. Quan el cobraran al juny?

Quan cobraran l'ajuda per desocupació els clients de Banco Santander

El dia 10 és el que estableix el SEPE per ingressar l'atur, el subsidi per a més grans de 52 anys i l'ajuda familiar. En cas que aquest dia sigui festiu, s'efectuarà el dia hàbil següent. Aquest mes de juny, el pagament general es farà el pròxim dilluns 10.

Com dèiem, certes entitats prefereixen avançar l'ingrés als clients. És el cas, per exemple, de Banco Santander, els usuaris del qual rebran l'atur i la resta dels subsidis aquest dijous 6 de juny. Les dates varien segons el banc.

Dates d'ingrés del subsidi per desocupació

Entitat bancàriaData
Banc Santander6 de juny
Ibercaixa7 de juny
OpenBank7 de juny
Bankinter7 de juny
CaixaBank10 de juny
Cajamar10 de juny
Imaginbank10 de juny
ING10 de juny
Unicaja10 de juny
Abanca10 de juny
Banc Sabadell10 de juny
BBVA10 de juny
Cajasur10 de juny
EvoBank10 de juny
Kutxabank10 de juny

Quants diners cobraràs d'atur aquest mes

D'altra banda, si voleu saber quants diners us corresponen a l'atur, podeu comprovar-ho a la Seu Electrònica del Servei Públic d'Ocupació Estatal a través d'aquest enllaç. Aquí podreu veure l'estat i la quantia de la prestació per desocupació.

Muntatge amb el Banco Santander i una dona sorpresa
Els clients de Banco Santander rebran l'atur aquest 6 de juny | Europa Press, Getty Images

Has de tenir en compte que, de manera general, els subsidis tenen una quantia del 80% de l'IPREM. L'excepció, però, es dona si el darrer contracte no va ser a jornada completa. En aquest cas, es cobrarà segons la proporció de les hores.

D'altra banda, cal destacar que el subsidi per desocupació no té dret a una paga extra. Com indica el SEPE a la seva web: “No s'abonen pagues extres ni a la prestació contributiva ni al subsidi per desocupació”.

També has de tenir en compte que, si no reps l'atur o la quantitat és menor a l'esperada, pot ser degut a diferents motius. Entre aquests, destaquen la possibilitat que la prestació hagi acabat o que se'n redueixi la quantitat a partir del setè mes (del 70 al 60% de la base).