Muntatge d'alumnes a l'escola

El dia que comença la preinscripció escolar pel curs 2024-2025 a Catalunya

Els primers a poder fer-ho seran els alumnes d'Infantil i Primària, després els de l'ESO, seguidament Batxillerat i, finalment, els de Formació Professional

La Generalitat ha fet públiques les dates per a la preinscripció al curs escolar 2024-2025 a Catalunya. Les dates per presentar el model de sol·licitud es duran a terme de manera esglaonada. En primer lloc, serà el torn dels alumnes d'educació Infantil i Primària.

Després s'obrirà la preinscripció per al curs escolar dels alumnes d'ESO, tot seguit ho faran els de Batxillerat i, finalment, els dels cicles formatius. Un cop finalitzada la preinscripció, aquells alumnes que hagin estat acceptats podran formalitzar la matrícula.

Els alumnes de Catalunya d'educació Infantil i Primària podran presentar la sol·licitud del 6 al 20 de març del 2024. Uns tres mesos després, podran matricular-se als centres educatius si han estat acceptats. La data per a la matrícula va del 18 al 26 de juny.

Per al procés de desempat encara no hi ha data publicada, però tot apunta que sigui la primera setmana de maig. L'any passat es va fer el dia 9 de maig. Es tracta d'un tràmit clau per poder accedir a les escoles o els instituts que s'hagin sol·licitat.

Aquesta xifra és aleatòria i es facilita al moment de la preinscripció. Després serveix per desempatar sol·licituds que tinguin els mateixos punts per accedir a la plaça.

Els alumnes de l'ESO podran fer la preinscripció a la cruïlla escolar del 8 al 20 de març. I podran formular matrícula igual que els dels col·legis, del 18 al 26 de juny.

La preinscripció per als cursos de Batxillerat i Formació Professional encara està per confirmar, per la qual cosa caldrà esperar que es facin públiques.

Curs escolar 2024-2025

Educació Infantil i PrimàriaESOBatxilleratFormació Professional
Preinscripciódel 6 al 20 de marçdel 8 al 20 de marçsense confirmarsense confirmar
Matrículadel 18 al 26 de junydel 18 al 26 de junysense confirmarsense confirmar

Portes obertes per al nou curs escolar a Catalunya

Durant els mesos de febrer i març diversos centres educatius celebren jornades de portes obertes amb vista al nou curs escolar. L'objectiu és que les famílies coneguin el funcionament del centre per poder decidir.

Escoles i instituts imparteixen sessions informatives organitzades pel Consorci d'Educació per a les famílies amb nens i nenes que han d'iniciar l'escolaritat el curs vinent.

La majoria fa aquestes xerrades de manera presencial, on fan visites guiades pel centre i expliquen el funcionament. Altres centres ofereixen informació de manera virtual.