Bitllets de 50 euros i 100 euros damunt del teclat d'un caixer automàtic

El dia de juny que els pensionistes cobren la paga extra d'estiu, depenent del banc

Apunta bé les dates d'abonament de la paga extra d'estiu

Els pensionistes del nostre país saben que ja s'ha acabat el mes de maig i s'acosta una època benèvola per a la salut dels seus comptes bancaris. I és que, d'aquí a molt poc temps, cobraran la rigorosa paga extra, un abonament que es fa dues vegades a l'any.

Són temps en què els diners sempre van bé, i més en aquesta època de l'any. Sí, perquè molts planifiquen les vacances, i volen tenir més diners d'on agafar i part d'aquest pressupost surt de la paga extra d'estiu.

Per a alguns, aquesta paga extra suposa una quantitat important de diners que han d'administrar tan bé com es pugui per poder gaudir de l'estiu sense ensurts. Especialment tenir l'opció d'un marge suficient per no arribar amb certes dificultats a final de mes.

La paga extra d'estiu dels pensionistes s'abonarà a finals de juny a Espanya

Per això és tan important aquesta paga per a milions de ciutadans, uns diners considerables que el 2023 arribaran abans del previst. I ho farà per alegria de tots aquells pensionistes que els agrada obtenir aquest cobrament extra abans de la data estipulada.

Primer pla de la mà d'una persona gran amb monedes d'euro i agafant una cartera
Els pensionistes que tinguin problemes per arribar a fi de mes estan contents amb la novetat | Getty Images

Recordem que de manera habitual les pensions es cobren a quan venç el mes, doncs els primers dies del mes següent. Però de vegades és més comú que les entitats bancàries paguin amb pressa a la gran majoria de pensionistes del nostre país.

Si ens fixem en allò que resa la pàgina web de la Seguretat Social, aquesta exposa que la paga extra s'abona entre els dies 1 i 4 de cada mes. Això sí, atenent la partida pressupostària, aquesta queda alliberada alguns dies abans, cosa que fa més fàcil la tasca als bancs d'avançar aquest abonament.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els pensionistes estan d'enhorabona per la paga extra d'estiu

Però sens dubte, els pensionistes tenen una data marcada en vermell al calendari i és la de la recepció de la paga extra. Un plus d'ingressos que amb seguretat vindrà d'allò més bé als milions de pensionistes que tenim al nostre país.

I és que estem parlant una paga extra que es cobra un parell de vegades a l'any per a aquells que tenen dret a una prestació per viduïtat, jubilació o incapacitat permanent.

Mans d'un home amb camisa i corbata blava, comptant bitllets de 50 euros
Els bancs pagaran la paga extra entre el 23 i el 27 de juny | Getty Images

En aquest cas, aquest abonament es cobra als mesos de juliol i desembre. Però, el 2023, hi haurà una excepció i és que la paga extra d'estiu es pagarà abans del normal per a alegria dels pensionistes.

El cas és que els pensionistes estan enhorabona. I el motiu és ben senzill, ja que saben que aquesta paga d'estiu que sol arribar durant la primera quinzena de juliol, en aquesta ocasió la cobraran amb pressa. I és que tindran la sort de veure augmentat el seu compte corrent a finals d'aquest mes entre els dies 23 i 27 de juny.

Les dates en què abonaran la paga extra els diferents bancs

Pel que fa a les dates de pagament de les diferents entitats bancàries, aquestes són les següents. Els més matiners a abonar la paga extra seran CaixaBank, Bankinter i Santander que portaran a terme aquest pagament el divendres 23 de juny.

D'altra banda, dos dies després, el diumenge 25 de juny, faran el mateix el Banc Sabadell, ING, Liberbank, Unicaja i BBVA. Ja per finalitzar, els més endarrerits executaran aquest pagament de l'ingrés extra per als pensionistes el dimarts 27 de juny. En aquest cas, aquests tres bancs realitzaran l'ingrés als clients de les entitats bancàries i ens referim a Cajamar, ABANCA i Kutxabank.