Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una persona amb bitllets d'euro a la mà i una altra de dues persones grans mirant un ordinador

El dia en què cada banc ingressa la pensió al maig als jubilats

Els pensionistes ja poden saber la data en què percebran la pensió. El dia pot variar segons el banc

La jubilació és una etapa desitjada per a tots els treballadors. Després d'un llarg camí recorregut durant molts anys, els treballadors volen posar fi a la seva vida laboral per gaudir d'una tranquil·litat més que merescuda.

Al maig, els pensionistes es pregunten quin dia rebran la pensió, ja que les dates varien en funció de cada banc. La Seguretat Social té un marge de l'1 al 4 de cada mes per fer els pagaments. Tot i això, els beneficiaris solen rebre els seus ingressos entre el 22 i el 26 de cada mes.

Quan abonarà cada banc la pensió de jubilació?

Aquest mes de maig, les entitats financeres avançaran el lliurament de les pensions. Sempre és d'agraïment rebre els ingressos amb antelació per afrontar les factures i pagaments diversos. Aquestes són les dates programades per cada banc:

DATA PAGAMENT PENSIONS

BANCDIA
Bankinter23 de maig
CaixaBank24 de maig
Banc Santander24 de maig
Banc Sabadell24 de maig
Laboral Kutxa24 de maig
Unicaja25 de maig
ING26 de maig
BBVA27 de maig
Abanca27 de maig
EVO Banc27 de maig

És possible que algunes d'aquestes dates canviïn en caure en cap de setmana, i els pagaments podrien avançar-se al divendres 24 o demorar-se fins al dilluns 27 de maig.

La revista de la Seguretat Social explica que els pagaments es fan a mes vençut –a final de mes o principis del següent–. El beneficiari ha de rebre els diners el primer dia hàbil del mes i abans del quart. Si la primera data del mes cau en dissabte, per exemple, el pagament es fa el dia hàbil següent.

Imatge de fons d?un home amb una llibreta i un ordinador portàtil al davant, una altra imatge del logo d?Hisenda i una última d?una mà amb diversos bitllets d?euros
La Seguretat Social exerceix una tasca essencial per a molta gent | Europa Press, Getty Images, Studioroman

Formes de cobrar una pensió

Hi ha diferents modalitats per percebre la pensió de jubilació. La més habitual és a través del banc, que expliquem en aquesta notícia, on l'import es diposita en un compte corrent a nom del beneficiari.

Una altra opció són els graduats socials. Són intermediaris especialitzats en Dret laboral i Seguretat Social, i assessoren en el tràmit i el pagament de la pensió. Brinden suport als beneficiaris i tenen un paper molt important.

Finalment, hi ha els administradors de residències de pensionistes de la Seguretat Social. Els jubilats que resideixin en aquests centres poden delegar el cobrament de la pensió a aquests administradors. Ells s'encarreguen d'escollir on el pensionista vulgui rebre la seva prestació.

En tot cas, que els bancs lliurin el pagament de la pensió amb antelació proporciona una gran seguretat i tranquil·litat. La normativa fixa les dates, però aquest avenç reflecteix el compromís de les diferents entitats financeres.