Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un pot ple de fulles de llorer i unes mans subjectant una cartera amb diversos bitllets d'euro

La raó per la qual cada vegada més gent col·loca fulles de llorer a la seva cartera

La fulla de llorer destaca des de fa segles per les seves propietats i beneficis per a la salut, també per altres usos

El llorer és una de les plantes més conegudes gràcies als seus potents beneficis. Són moltes les persones que relacionen aquesta planta amb diferents propietats positives que poden marcar una diferència en el nostre dia a dia, per això són molts els usos que se li donen.

Aquesta és la raó principal per la qual la gent porta llorer a la cartera

Segons diferents creences, les fulles de llorer, quan es col·loquen d'una forma específica sota el llit, són capaces d'atreure la fortuna. A més, també es creu que aquesta planta pot fer que l'ambient sigui més relaxat i tranquil.

Tenint això en compte, és molt habitual que algunes persones portin sempre un full de llorer a la seva cartera. La raó principal està relacionada amb aquesta creença de la seva capacitat per atraure la bona fortuna. Funciona com un talismà natural.

Una dona dormint amb un antifaç i unes fulles de llorer en un cercle
Molt posen també llorer sota el coixí | Getty Images

Propietats i usos de les fulles de llorer que has de conèixer

D'altra banda, cal destacar que el llorer compta amb una gran quantitat de beneficis i propietats. De fet, des de fa segles, se la considera com una espècia medicinal, encara que també té diversos usos a la gastronomia.

Propietats antiinflamatòries

El llorer està associat a propietats antiinflamatòries i analgèsiques. A més, contribueix a l'eliminació de toxines, fet que el converteix en una bona opció per eliminar líquids mentre redueix la inflamació i millora la digestió.

Sistema immunitari

Així mateix, quan es combina aquest ingredient amb llimona, s'aconsegueix depurar encara millor l'organisme, cosa que reforça el sistema immunitari. Això està relacionat amb la vitamina C d'aquest cítric, així com la fibra.

Remei contra la tos

També es considera el llorer com un potent remei natural contra la tos i altres problemes respiratoris, com ara la bronquitis. Això és perquè conté diferents compostos que destaquen per les seves propietats expectorants i antiinflamatòries.

Àcids grassos i vitamines

El llorer també s'utilitza per millorar la salut dels cabells i de la pell gràcies als seus àcids grassos i vitamines. Aquests prevenen l'envelliment prematur de la pell, així com la caiguda dels cabells. També es pot fer servir contra la picor del cuir cabellut.