Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona netejant una mosquitera amb una altra d'una mà amb un drap netejant una mosquitera i una altra d'una dona en primer pla amb gest d'aprovació

El truc per netejar la mosquitera i deixar-la com a nova per a l'estiu en poc temps

Per dur a terme la neteja de la teva mosquitera hauràs de tenir en compte aspectes com si és fixa o desmuntable

Un dels elements que no falten a casa nostra durant l'estiu és la mosquitera. Es tracta d'un producte imprescindible per mantenir allunyats els mosquits, però sí que pot presentar problemes a l'hora de netejar-la. Amb els consells adequats, la deixaràs perfecta.

Tot el que necessites per netejar la mosquitera

El primer que has de fer per netejar la mosquitera és comptar amb dos elements clau. En primer lloc, necessitaràs una esponja, encara que també un drap humit per desfer-te de la brutícia.

També faràs servir unes gotes de sabó líquid. Has d'abocar-les en aigua tèbia i submergir a la barreja un raspall de cerres suaus per a més tard passar-lo amb compte per la mosquitera.

A més de la superfície, també cal tenir en compte parts com el marc i els cantons. En aquestes zones el millor és fer servir una baieta o un raspall de dents. D'altra banda, hi ha un truc que us ajudarà a deixar-la com el primer dia.

Aquest és el truc per deixar la mosquitera com a nova

En cas que la teva mosquitera tingui molt de temps o massa brutícia, pots barrejar una tassa d'amoníac amb dues d'aigua per netejar-la, fent servir els productes anteriors.

No obstant això, has de tenir en compte que si aquest químic esquitxa podria ser perillós, de manera que no és convenient abusar-ne. Si ho fas, retira'l amb una esponja o amb una mànega i assegura't que la superfície estigui seca abans de tancar la finestra.

En aquest punt, no és recomanable fer servir draps secs, ja que aquests poden deixar anar borrissols que, de nou, caldria netejar més tard.

Com netejar una mosquitera desmuntable

Si la teva mosquitera és desmuntable i té poca brutícia, el primer que has de fer és desmuntar-la amb compte. Després, humitejar-la en una banyera amb aigua i sabó líquid i esbandir les restes.

Aquesta esbandida final la pots fer amb una mànega o a la dutxa. Tanmateix, assegureu-vos que s'hagi assecat bé abans de tornar a muntar-la. Et sorprendràs amb el resultat.

Deixa impol·luta la teva mosquitera fixa

Com que la mosquitera fixa no es pot desmuntar, has de fer el mateix procés anterior amb ella posada, però usant un drap al final per assecar la humitat.

Si la teva mosquitera és enrotllable, una opció que sol ser fixa, fes servir una esponja amb sabó per desfer-te del greix i brutícia que pugui tenir.

On hi hagi més brutícia acumulada, utilitza un raspall de cerres suaus humitejat a la barreja d'aigua i sabó o un raspall de dents que no facis servir per passar-ho amb compte per la mosquitera. Asseca amb el drap i la tindràs a punt.