Muntatge amb mans subjectant un moneder amb bitllets i cercle vermell amb dos jubilats

El dia que CaixaBank, BBVA o Banc Sabadell ingressen les pensions del febrer

Alguns bancs avançaran la quantia tenint en compte que els dies 24 i 25 de febrer cauen en cap de setmana

La Seguretat Social va destinar el mes de gener passat, 7.600 milions d'euros repartits entre 11,8 milions de pensionistes. Tot i que les novetats a la quantia ja es van aplicar el mes passat, aquest mes hi haurà novetats pel que fa al dia de cobrament.

La majoria dels bancs paguen a mes vençut, és a dir, entre el dia 1 i 4 de febrer. Però des de fa uns anys són molts els bancs que avancen la pensió entre el dia 22 i el 26 del mes anterior.

L'abonament de les pensions "ha de figurar al compte dels perceptors o a disposició del beneficiari a l'entitat financera el primer dia hàbil del mes en què es fa el pagament". Una informació que es contempla a la normativa de pagaments de la Seguretat Social. Aquest organisme estableix a més que el dia 4 és la data màxima per fer el pagament.

Tot i que alguns bancs mantenen la seva política comercial avançant la pensió a aquelles persones que la tenen domiciliada. Els bancs ja disposen de la informació necessària de cada pensionista. Per això solen avançar les quanties per no haver d'esperar-se als primers dies hàbils de cada mes.

Aquest mes de febrer, el dia 24 i 25 cauen en cap de setmana, i per això alguns bancs han decidit avançar els diners de les pensions. Altres endarrerir-lo a la setmana següent.

El dia que cobraràs la pensió segons el banc

A continuació es detalla el dia que els pensionistes cobraran la pensió aquest mes de febrer.

Les entitats bancàries que avançaran més el pagament són Bankinter i Caja de Ingenieros. Ho faran dijous, 22 de febrer.

Els segueixen el Banco Santander, Banc Sabadell, Ibercaja i Cajamar que ho faran el divendres 23 de febrer. El Santander ho farà un dia abans del que és habitual i Ibercaja i Cajamar dos dies abans.

Tot i que el dia 24 de febrer és dissabte, CaixaBank continuarà abonant la pensió aquell dia, com ho ha fet fins ara. Un dia després, el 25 de febrer, ho farà ING tot i ser un dia festiu.

Quin dia cobraràs la pensió segons el banc

BancDia
Bankinter22 de febrer
Caja de Ingenieros22 de febrer
Santander23 de febrer
Ibercaja23 de febrer
Sabadell23 de febrer
Cajamar23 de febrer
CaixaBank24 de febrer
ING25 de febrer
Abanca26 de febrer
Kutxabank26 de febrer
BBVA26 de febrer
Unicaja26 de febrer

Altres bancs no avançaran els diners, ni tampoc pagaran en dies festius. Ho faran el dilluns 26, la setmana següent a la majoria de bancs. Aquests són Unicaja, Abanca, Kutxabank o el BBVA.

Abanca sol pagar les pensions el dia 25, tot i que cal complir una sèrie de requisits. En cas de no complir-los els diners s'abonaran a finals de mes. Les persones que no compleixen aquests requisits cobraran el 29 de febrer.