Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona netejant cotxe amb drap groc i cercle vermell amb cotxe ple de caques d'ocell

El truc per eliminar les caques d'ocell del cotxe, sense deixar cap marca

Amb un producte natural podem evitar danys innecessaris a la carrosseria del nostre cotxe. Pren-ne nota!

Si tens un cotxe i l'aparques al carrer, segur que t'has trobat amb la desagradable sorpresa de veure el teu vehicle tacat pels excrements de les aus.

Aquestes esquitxades no només són antiestètiques, sinó que també poden fer malbé la pintura del cotxe si no s'eliminen a temps. La clau: seguir un truc casolà i econòmic únic per netejar les caques d'ocell del cotxe sense deixar cap marca.

Per això, et recomanem que portis sempre al maleter una ampolla d'aigua i un drap suau, per poder netejar les caques així que les vegis. Si encara estàn fresques, n'hi haurà prou amb mullar-les amb aigua i retirar-les amb el drap, fent moviments suaus i circulars.

Tot i això, si les taques ja estan seques o són molt difícils de treure, necessitaràs un producte més potent que l'aigua. No cal que compris cap especialitzat, només necessites un ingredient que segur que tens a casa.

En què consisteix el truc senzill per eliminar la femta d'ocell del cotxe?

El bicarbonat de sodi és un compost natural que té moltes propietats beneficioses per a la neteja. Entre elles, destaca la capacitat per neutralitzar els àcids i desincrustar la brutícia. Per això, és ideal per eliminar les caques d'ocell sense fer malbé la pintura del cotxe. Per utilitzar-lo, només heu de seguir aquests passos:

  1. Barreja una cullerada de bicarbonat de sodi en un litre d'aigua tèbia i agita bé fins que es dissolgui.
  2. Mulla un drap o una esponja amb la solució i col·loca'l sobre la taca durant uns minuts, perquè el bicarbonat actuï sobre els àcids.
  3. Retira el drap o l'esponja i frega suaument la taca fins a eliminar-la del tot. Esbandeix amb aigua neta i seca amb un altre drap.

Cómo quitar POPO de PÁJARO | Elimina el EXCREMENTO de aves del COCHE

Què més hi podem fer?

A més del bicarbonat de sodi, has de saber que també és possible fer servir un altre producte natural, econòmic i accessible. Es tracta del vinagre blanc. És un netejador ecològic que té propietats desinfectants, desgreixants i desodoritzants.

A més, ajuda a neutralitzar els àcids dels excrements i a dissoldre la brutícia. Per utilitzar-lo, només heu de seguir aquests passos:

  1. Barreja una part de vinagre blanc amb dues parts d'aigua en un polvoritzador i agita bé. Ruixa la solució sobre la taca i deixa que actuï durant uns minuts.
  2. Frega la taca amb un drap o una esponja humitejada en aigua, fent moviments circulars i suaus.
  3. Per acabar, esbandida amb aigua neta i seca amb un altre drap.

Amb el truc casolà del bicarbonat podràs netejar les caques d'ocell del cotxe sense deixar cap marca. Això sí, recorda que el millor és prevenir i evitar aparcar sota arbres o fanals on els ocells solen posar-se. També t'aconsellem que tanquis la carrosseria de tant en tant, per protegir la pintura i donar brillantor al teu cotxe.