Foto de bitllets de 50 euros.

El dia que es cobra la pensió el febrer: alguns bancs avancen els diners aquest mes

Aquestes entitats bancàries podrien avançar el pagament de la pensió aquest mes

Amb l'arribada del nou any, el govern ha pres una de les mesures més aplaudida: la de la pujada de les pensions un 8,5%. Tot i que hi ha prestacions que no experimentaran revaloració, la majoria de pensionistes ja l'han començat a notar des del gener.

Des del govern han qualificat la mesura com una «tercera paga extra», com apunten des d'Ideal. La raó és que el creixement sí que s'ha pogut notar i per a molts ha estat una bona manera de poder arribar a final de mes de forma molt més esplaiada.

En aquest aspecte, un dels grans dubtes de milions de pensionistes a Espanya és quan cobraran la pensió al mes de febrer. Tot i que això depèn de cada entitat, la majoria avancen els pagaments per a comoditat dels seus clients.

Els pensionistes tornaran a gaudir de la pujada

Aquest mes de febrer serà la segona ocasió en què els pensionistes puguin gaudir de la pujada del 8,5% en les prestacions. Aquesta pujada s'experimentarà durant la resta de l'any, encara que aquests primers dies està causant un gran enrenou i alegria per a molts.

Imatge de jubilats contents
La pujada del 8,5% a les pensions ha suposat un descans per a milions de pensionistes | GETTY IMAGES

Tot i que les dates de pagament no se solen moure, hi pot haver diversos factors que fan que la pensió es percebi abans o després de les dates que s'estudien. Com diem això depèn de l'entitat on la tinguis domiciliada.

 

Quan abona la pensió la Seguretat Social

Un dels factors a tenir en compte és que des de la Seguretat Social sempre fan el pagament de les pensions a mes vençut, és a dir, entre el dia 1 i el 4 de cada mes.

D'acord amb la normativa, el pagament s'ha de fer entre el primer dia hàbil del mes següent, així com abans del quart dia natural. Per tant, la Seguretat Social abonarà la pensió de febrer entre el dia 1 i el 4 de febrer.

Moltes entitats bancàries avancen els pagaments

Tot i això, una altra de les coses que cal tenir en ment és que són moltes les entitats bancàries que decideixen avançar aquests pagaments. L'objectiu és augmentar la satisfacció i comoditat dels seus clients, ajudant-los per arribar a final de mes de manera més tranquil·la.

De manera habitual, el pagament per part del banc se sol dur a terme entre el dia 22 i el 28 de cada mes. Per exemple, al gener, bancs com CaixaBank o Bankinter van abonar la pensió entre els dies 23 i 25. Altres entitats bancàries, com Banc Sabadell, ING, Cajamar o BBVA la van abonar el mateix dia 25.

Aquesta és la data en què cobraràs la pensió al febrer

Al mes de febrer, sembla que les data seran gairebé iguals a les del gener. No obstant això, cal tenir en compte que els dies 25 i 26 cauen en el darrer cap de setmana del mes. En aquest sentit, pot ser que els bancs posposin els pagaments fins al dia 27.

Bankinter, Banco Santander i CaixaBank

En el cas de Bankinter, Santander i CaixaBank, podrien abonar la pensió entre els dies 23 i 24 de febrer. En efecte, s'avançarien a l'arribada del cap de setmana perquè els clients no hagin d'esperar fins al dilluns següent.

Foto de les mans d'una persona gran amb unes monedes d'euro i una cartera.
Els bancs podrien avançar el pagament de la pensió per evitar el cap de setmana | Getty Images

 

BBVA, Banc Sabadell, ING i Cajamar

D'altra banda, entitats com BBVA, Banc Sabadell, ING o Cajamar també avançarien el pagament de la pensió. Tot i que al gener la van abonar el dia 25, també es podrien voler avançar a l'arribada del cap de setmana.

Altres entitats bancàries

En altres entitats, aquelles en què no s'avanci el pagament, la data per cobrar la pensió de febrer seria el dilluns 27. En aquest cas, caldria esperar fins després de l'últim cap de setmana del mes per rebre'l al seu compte.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: ¡Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de Catalunya a WhatsApp!