Els diabètics, seropositius i celíacs ja poden accedir al funcionariat públic

Es mantenen les limitacions en casos concrets
El Palau de la Generalitat de Catalunya.
Cal destacar que es mantindran algunes limitacions en casos concrets que pugin comportar riscos   | Europa Press

 

El Govern de la Generalitat ha acordat eliminar com a causes genèriques per accedir al funcionariat públic la diabetis, la celiaquia, la psoriasi i el VIH. Ho ha aprovat aquest dimarts per tal «d’evitar qualsevol discriminació per motius de salut i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ocupació pública respectant els principis de mèrit i capacitat».

 

La Generalitat ha decidit «limitar al màxim» les causes mèdiques d’exclusió per l’accés a la funció pública i eliminar les exclusions genèriques per a determinades malalties. Amb aquest acord, la Generalitat elimina totes aquestes malalties com a causes d’exclusió amb caràcter general en les bases de convocatòries de les proves selectives de personal funcionari, estatuari i laboral.

 

Es mantenen limitacions en casos concrets

Malgrat això, cal destacar que es mantenen limitacions per a la diabetis, psoriasi i la infecció per VIH en casos concrets que puguin comportar riscos en el desenvolupament de les tasques pròpies dels cossos dels Mossos d’Esquadra, bombers, agents rurals o personal penitenciari.

 

L’executiu català ha aprovat l’acord per unanimitat per la Taula Sectorial de Negociació del passat 17 de febrer per eliminar la discriminació de totes aquestes malalties i garantir el dret a la feina.

 

  

 

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari