'La vida fantàstica' del Dídac, el nen català malalt de càncer que ha dibuixat per J. K. Rowling

Un dels seus dibuixos ha estat triat per il·lustrar 'L'Ickabog', el darrer llibre de l'autora de la saga literària de Harry Potter

Dídac Bautista mostra el seu llibre 'La vida fantàstica', després d'una entrevista a RNE
Un dibuix del Dídac Bautista apareix en el nou llibre de JK Rowling. | RTVE

Aquest passat dimarts, arribava a les llibreries 'L'Ickabog', el darrer llibre de J. K. Rowling, la reconeguda autora de la saga literària de Harry Potter. Aquesta nova història és un conte de fades, que durant 300 pàgines, explica la història d'un monstre llegendari que amenaça un regna i que posarà a prova a la valentia de dos nois. El text toca temes universals com la veritat, l'abús de poder, l'esperança o l'amistat, tot això acompanyat per 34 il·lustracions de nens i nenes.

En les edicions castellana i catalana, publicades per Salamandra, els escollits per il·lustrar els llibres han estat infants de diversos països com Argentina, Colòmbia, Uruguai o Espanya. I entre ells, trobem un vailet català, de 12 anys, que es diu Dídac Bautista. El seu dibuix d'un paó ha estat un dels escollits per il·lustrar el darrer llibre de J. K. Rowling. El jove ha explicat al programa 'Info K' de TV3 que «estic alegre i emocionat perquè van escollir i van valorar el meu dibuix».

Però la història de Dídac Bautista va més enllà de l'aparició del seu dibuix en l'últim llibre de la mare de Harry Potter. Aquest barceloní de 12 anys fa gairebé una dècada que conviu amb la leucèmia, que l'ha portat a estar bona part de la seva vida entrant i sortint de l'Hospital Sant Joan de Déu. En aquest sentit, el Dídac ha explicat que li agrada molt dibuixar i que això li ha servit «per passar estones i imaginar nous mons mentre estava a l'hospital».

'La vida fantàstica', el llibre solidari del Dídac Bautista

Aquest anar i venir, així com la convivència amb la leucèmia, va quedar recollit fa uns mesos en el llibre 'La vida fantàstica', publicat el passat mes de gener en català i castellà per Planeta. En aquestes pàgines, aquest nen barceloní plasma els seus pensaments, tan bons com dolents. El Dídac, en una entrevista al programa 'Info K' assegura que «hi ha moments de tot i escriure és una manera de passar les llargues estones a l'hospital». Malgrat tota la seva lluita contra la malaltia i les seves estades a l'hospital, considera que «realment la meva vida és fantàstica».

El llibre del Dídac va sorgir com una mena de joc amb la seva mare, que després del segon trasplantament que es va fer per lluitar contra la leucèmia li va proposar canalitzar els seus pensaments a través de l'escriptura. Amb l'ajuda d'una amiga de la família, els escrits d'aquest jove es va convertir en un volum de 64 pàgines que compta amb les il·lustracions de Carme Solé Vendrell, una reconeguda il·lustradora que acumula una important trajectòria en aquest àmbit.

'La vida fantàstica' té també un rerefons solidari, ja que el Dídac va decidir que tots els beneficis del llibre es destinen a l'Hospital Sant Joan de Déu i a la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.


Comentaris

envia el comentari